15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Çankırı, Kastamonu ve Çorum'da Memur-Sen üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, 249 şehidin isimlerinin ve fotoğrafının bulunduğu önlüklerle basın açıklaması yaptı.

15.07.2017 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı, Kastamonu ve Çorum'da Memur-Sen üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, 249 şehidin isimlerinin ve fotoğrafının bulunduğu önlüklerle basın açıklaması yaptı.

Çankırı'da Karatekin Parkı'nda bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, 249 şehidin ismini okuyarak "yoklama" aldı.

Memur-Sen Çankırı İl Temsilcisi Kasım Karatekin, yaptığı açıklamada, bir yıl önce bugün Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), yönetime el koymaya yeltendiğini hatırlattı.

Darbe girişimi sonucunda 249 şehit ve 2 bin 193 kişinin gazi olduğunu ifade eden Karatekin, "15 Temmuz bize iki şey hatırlatıyor; birincisi, FETÖ'cü ihanet. İkincisi, kahramanca direniş, vatana sadakat, şehadet ve yeniden diriliş. İhaneti de sadakati de unutmayacağız ve unutturmayacağız." diye konuştu.

Darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen belli kesimlerin hala 15 Temmuz ihanetinin boyutunun idrakinde olmadığını söyleyen Karatekin, şunları kaydetti:

"Darbe başarılı olsaydı 16 Temmuz sabahı nasıl bir felakete uyanacaklarının farkında değiller. Hiçbir insani, İslami, ahlaki değer taşımayan bu sapkın örgütlenmenin yapabileceği kötülükler tasavvur ve tahayyülümüzü aşar. Darbe gerçekleşseydi Türkiye bu darbenin arkasındaki üst aklın oyuncağı haline gelecek, ekonomik olarak da bir sömürü ve yağma ülkesine dönüşecekti. 13 yılda dişimizle tırnağımızla elde ettiğimiz haklarımız elimizden alınacaktı. Darbe girişimi başarılı olsaydı, muhacirler sığınacak bir yurt bulamayacak, mazlumlar kendilerine uzanan yardım elini kaybedecekti. İşte bu gerçeklerin farkında olan milletin sadık evlatları o gece 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' diyerek bir insan seline dönüştüler ve zulmün tankını, topunu, uçağını, bombasını ezip geçtiler. Bu nedenle darbe ve işgal girişiminin başarılı olmasını canları pahasına önleyen şehitlerimize ve gazilerimize bir vatan borçlu olduğumuzu unutmayalım."

Konuşmanın ardından sendika üyeleri tekbir getirdi, ardından dua etti.

- Kastamonu

Kastamonu'da da Memur-Sen üyeleri, şehitlerin isim ve fotoğraflarının bulunduğu önlüklerle Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Öz, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin, emperyalistlerin bölgede uzun zamandır sergiledikleri kirli oyunların yeni bir perdesi olduğunu söyledi.

FETÖ'nün bu oyunları sahneye koyan bir aktör olduğunu vurgulayan Öz, "Üst akıl dediğimiz küresel terör şebekesi, küresel faiz lobisi, küresel emperyalist çete 15 Temmuz'da yenildi. Bütün tezleri çöktü. FETÖ'cü darbecilere sahip çıkan, kucak açan ülkelere de buradan sesleniyoruz. Bu milleti PKK ile DAEŞ ile yıkamadınız FETÖ'yle de yıkamayacaksınız. Artık darbelerle millete baş eğdirme devri 15 Temmuz'la kapanmıştır." dedi.

Üst aklın yeni oyunlarına akıl ve imanla karşı koyacaklarını dile getiren Öz, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Artık daha güçlü bir Türkiye var. Ama diğer yandan da yeni tuzaklara karşı uyanık olacağız. 15 Temmuz'un ruhunu daima diri tutacağız. İşte bugün 81 ilde aynı anda 15 Temmuz'u anmak için aynı ruhla alanlardayız. Unutmayalım ki Türkiye ne kadar güçlenirse küresel emperyalizm de o kadar kuduruyor, öfkeleniyor. O halde görev bitmiş değil. 15 Temmuz'da çıktığımız sokaklardan evlerimize dönüp uyumaya kalkarsak bizi uykumuzda boğarlar."

Öz, demokrasi nöbetinin devam edeceğini belirterek, "Nasıl ki 15 Temmuz ve devam eden günlerde meydanlarda direniş çadırları kurup nöbet tuttuysak, bugün de Fethullahçı Terör Örgütü, kirli emelleri, ahlaksız stratejileri, algı operasyonlarıyla birlikte tümüyle bertaraf edilene kadar nöbetimizi sürdüreceğiz. O gün ne kadar müteyakkız idiysek bugün de aynı his ve bilinçle teyakkuz halindeyiz." diye konuştu.

Çorum

Çorum'da da şehitlerin isim ve fotoğraflarının bulunduğu önlükleri giyen Memur-Sen üyeleri Hürriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatçi, burada yaptığı basın açıklamasında, sendika olarak darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren meydan ve sokaklarda olmanın gururunu yaşadıklarını ve hiç hesap yapmadan darbe girişimine direndiklerini söyledi.

Türkiye'deki büyük ve küçük ölçekli tüm sivil ve mesleki toplum örgütlerinin meydanları inlettiğini dile getiren Saatçi, şunları kaydetti:

"Örgütsüz kitleler de o gün aynı duyguyla alanlardaydı. O gün aramızdaki bütün farklılıkları bir kenara koyduk. 'Sen' veya 'ben' demedik, 'biz' olduk. En önemlisi de budur. 'Vatan da meydanlar da bizim' dedik, alanları kardeşlik alanları kıldık. Bir olduk, gerçek anlamda biz olduk, ümmet olduk. En çok ihtiyacımız olduğunu düşündüğümüz şeye aslında sahip olduğumuzu gördük. Gördük ki, düşman ne kadar güçlü, tuzaklar ne kadar profesyonel olursa olsun, şuurlu bir milletin üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey, alt edemeyeceği hiçbir düşman ve bozamayacağı hiçbir tuzak yoktur Allah'ın izniyle."

"O gün ne kadar müteyakkız idiysek bugün de aynı his ve bilinçle teyakkuz halindeyiz." ifadelerini kullanan Saatçi, "15 Temmuz'da kanımızla kurtardığımız emanetimizin, davamızın, geleceğimizin, inancımızın, sinsi stratejilerde kaybedilmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement