15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, bu günlerde ABD ile birtakım ön yargılardan kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Ama bütün bu ön yargıları besleyen yapılardan biri şu anda Amerika'dan yönetiliyor.

09.10.2017 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, bu günlerde ABD ile birtakım ön yargılardan kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Ama bütün bu ön yargıları besleyen yapılardan biri şu anda Amerika'dan yönetiliyor. Buradaki dava da o yapının ne olduğunu ne olmadığını çok net gösteren örneklerle dolu bir dava. Dolayısıyla Amerikan medyasının da yabancı basının da bu davaları izlemesinde fayda var." dedi.

Avcı, sanıklarının ilk kez hakim karşısına çıktığı FETÖ'nün darbe girişiminde 34 kişinin şehit edilmesine ilişkin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasını izlemek üzere geldiği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Bugün Silivri'de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasının görülmeye başlandığını, 135'i tutuklu, 143 sanığın yargılandığını hatırlatan Avcı, 15 Temmuz'da ilk şehitlerin köprüde verildiğini ve 2'si polis 34 kişinin şehit olduğunu belirtti.

Avcı, bu davalara medyanın daha fazla ve daha yakın alaka göstermesinde fayda olduğunu ifade etti.

İçeride kimlik tespitlerinin yapıldığını aktaran Avcı, "Savunmalar başladığı zaman bundan önceki davalarda da gördüğümüz gibi özellikle er ve erbaş konumunda olanlar kanunsuz emirden söz edecekler. Dolayısıyla bu davaların ve 15 Temmuz'da yaşananların askerin demokratik eğilimi için de çok önemli bir veri tabanı oluşturduğunu görmemiz lazım. Medyanın da buna katkıda bulunması lazım. Kanunsuz emir nedir, emir nedir, askerin demokrasilerdeki yeri nedir? Bütün bunlarla ilgili bilinçlenme açısından da bu davaların büyük önemi var. O bakımdan medyanın bu davalara yakın ilgi göstermesinde fayda var." diye konuştu.

"Ön yargıları besleyen yapılardan biri şu anda Amerika'dan yönetiliyor"

Davalara yabancı basının ilgi göstermediğini dile getiren Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu günlerde ABD ile birtakım ön yargılardan kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşıyoruz ama bütün bu ön yargıları besleyen yapılardan biri şu anda Amerika'dan yönetiliyor. Buradaki dava da o yapının ne olduğunu ne olmadığını çok net gösteren örneklerle dolu bir dava. Dolayısıyla Amerikan medyasının da yabancı basının da bu davaları izlemesinde fayda var. Şehitler Köprüsü deyip geçmeyin, İstanbul gibi bir dünya metropolünün göbeğinde eğer tanklar köprüye çıkmışsa, sivil vatandaşlara top atışıyla, makinalı tüfeklerle saldırılmışsa, bunun dünya medyasında da bir karşılığının olması gerekir.

Eğer Brooklyn'de benzer bir olay olsaydı, dünya buna nasıl tepki gösterirdi, nasıl ilgi gösterirdi? Dolayısıyla yerli ve yabancı basının bu konulara biraz daha yakından ilgisini çekmek bakımından hepimize görevler düşüyor. Bu davaları takibimizin bir amacı da budur zaten. Buraya yerli ve yabancı medyanın, kamuoyunun dikkatini çekmeye vesile olur ümidiyle davalarımızı takip ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement