18 Mart Şehitleri Anma Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

17.03.2014 14:34

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Uğurlu, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin kaderiyle birlikte, dünya tarihinin seyrini değiştiren en önemli olaylardan biri olduğunu belirtti.

Çanakkale'nin, bir devrin kapanıp bir devrin başladığı yer olduğunu ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:

"Bir asır önce elde edilen bu kutlu zafer, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Türk milleti Çanakkale'de, bütün yokluklara ve zorluklara karşı imkansızı başarmış, canı ve kanı pahasına büyük bir güce dur demiştir. Çanakkale'de kazanılan zafer, tüm dünyaya 'Çanakkale geçilmez'  gerçeğini kabul ettirmiş ve kahraman Türk milletinin varlığını yeniden ortaya koymuştur. Çanakkale, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın ve azmin, taktik ve dehanın zaferidir. Çanakkale Zaferi, Türk'ün gücünü dünyaya duyuran bir destandır. Bu duygularla, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Türk milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum." - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitleri Anma Günü - Son Dakika


Advertisement