18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 103. Yıl Dönümü

EDİRNE / KIRKLARELİ / 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de tören düzenlendi.

18.03.2018 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE/ KIRKLARELİ/ 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de tören düzenlendi.

Edirne'deki tören, Edirne Asker Hastanesi Şehitliğinde düzenlendi. Anma törenine Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne AK Parti Milletvekili Rafet Sezen, CHP Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, askerler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Askerler tarafından yapılan saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından şehitler için dua okundu.

Vali Özdemir ve beraberindekiler daha sonra ellerindeki karanfilleri şehit mezarlarına bıraktı.

Tören, Edirne Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programın ardından sona erdi.

Kırklareli

Kırklareli Şehitliğindeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı manga takımının saygı atışının ardından, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerince anıta çelenk konuldu.

Piyade Üstteğmen Engin Örnek, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin yenilemeyeceğini ve Türk yurdunun parçalanamayacağını tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Canı ve kanı ile bu toprakları vatan yapan şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını belirten Örnek, vatan toprağını ilelebet koruyacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Orhan Çiftçi, şehitlik defterini imzaladı.

Çiftçi, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Cihan Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve kurum müdürleri şehitliğe çiçek bıraktı.

Tekirdağ

Tekirdağ'da tören, şehitlik anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan törende yaptığı konuşmada Türk milletinin tarihi boyunca bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermediğini söyledi.

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini bir yaşam biçimi haline getirdiğini dile getiren Ceylan, şunları kaydetti:

"18 Mart 1915'de elde edilen Çanakkale Zaferi ile milletimiz onurlu duruşunu bütün dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı Türk ordusu bu zaferin sonrasından tarihe 'Çanakkale Geçilmez' sözünü altın harflerle yazdırmış ve tarihin akışını değiştirmiştir. Bugün vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını bir an bile düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi saygı ile anıyorum"

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Kubilay Karslı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından şehitlik ziyaret edilerek Kuranı Kerim okundu, dua edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement