18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.03.2018 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öztürk, mesajında, şanlı Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutladıklarını, Çanakkale Zaferi'nin binlerce yıllık şanlı tarihe sahip Türk milletinin küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olduğunu belirtti.

Çanakkale Savaşları'nın, tarihte derin izler bırakarak Türk milletinin kaderini değiştirdiğini dile getiren Öztürk, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Deniz ve kara savaşlarında kazanılan gurur verici zaferler, milletimizin bugünlere gelmesinde önemli sürecin başlangıcı olmuştur. Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk milletinin neler yapabileceğini, neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz darbe sürecinde ve sonrasında yaşananlar, o günden bugüne kadar Türk milletinin mücadeleci ruhunu, aynı zorluklarla, aynı tehditlerle karşılaştığında yapabileceklerini yine tüm dünyaya gösteren önemli bir örnektir. En zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez.' dedirten bu millet, erkeği, kadını, yaşlısı, genciyle 15 Temmuz'da vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir."

Öztürk, tarihiyle övünen, kahramanlarıyla gurur duyan nesiller olarak, şehitlerin emanetine kararlılıkla sahip çıkıp, ülkeyi hak ettiği yarınlara taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını, birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerine hep birlikte yürümeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement