19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

19 Eylül Gaziler Günü

Burdur'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2013 12:25

Burdur'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı önüne çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Şube  Başkan Yardımcısı Hasan Okyar, vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir şeyin olamayacağını ifade etti. Okyar, "Dün olduğu gibi bugün de aziz vatanın bölünmez bütünlüğüne saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız" dedi.

Daha sonra Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve beraberindekiler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Şubesini ziyaret ederek Gaziler Günü'nü kutladı. Yılmaz, "Vatanımız şehit ve gazi kanlarıyla sulandı. Gazi ve şehitlerimiz sayesinde çocuklarımızla daha aydınlık bir gelecekte huzur içinde yaşayacağız" diye konuştu.

Tören ve ziyarete Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran, İl Jandarma Komutanı Albay Sayit Koca, İl Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar da katıldı.

Karamanlı

Karamanlı ilçesindeki tören,  Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Törene Kaymakam Uğur Akmeşe, Belediye Başkanı Mehmet Özger, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Tarran Güney, gaziler, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.

İlçe Jandarma Komutanı Güney, törende yaptığı konuşmada, gazilerin ülke, millet, bayrak ve istiklali savunma konusunda eşsiz cesaret ve feragat gösterdiğini söyledi.

Güney, gazilere seslenerek, "Hatıralarınızı yüceltmek, gazi olarak verdiğiniz onurlu hayat mücadelesinde sizlere sahip çıkmak, yaşadığınız sıkıntıları bir nebze azaltabilmek için çalışmak bizler için şerefli bir sorumluluk olduğu kadar, asil milletimizin tarihine ve değerlerine bağlılığının da bir ifadesidir" dedi.

Tören sonrası İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde kokteyl verildi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement