19. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları - Son Dakika
Yerel

19. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları

Bu yıl 19. düzenlenecek olan "Uluslararası Hazar Şiir Akşamları" kapsamında Fırat Üniversitesi (FÜ) öğrencileri arasında şiir yarışması düzenlenecek.

11.04.2011 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 19. düzenlenecek olan "Uluslararası Hazar Şiir Akşamları" kapsamında Fırat Üniversitesi (FÜ) öğrencileri arasında şiir yarışması düzenlenecek.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, FÜ öğrencilerine yönelik "Mehmet Akif veya Şahadet" temalı şiir yarışması düzenleneceği bildirildi.

Yarışmaya her öğrencinin bir şiir ile katılabileceği, şiirlerin daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ve herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şiirler iki sayfayı (A4) geçmeyecek şekilde, Times New Roman yazı karakterinde, 10 punto ve 1, 5 satır aralığında bilgisayarda yazılarak beş kopya halinde teslim edilecektir. Şiir metninin üzerine yarışmacının adı ve soyadı yazılmayacak, sadece rumuz yazılacak. Yarışmacılar, beş nüsha şiir metni ile birlikte ayrıca kullandıkları rumuzu, ad ve soyadlarını, öz geçmişlerini, adres ve telefon bilgilerini içeren bir belgeyi, üzerine sadece rumuzlarını yazdıkları kapalı zarfa koyacaklardır. "

Belirlenen kurallara uymayan şiirlerin değerlendirmeye alınmayacağı belirtilen açıklamada, yarışmaya katılmak isteyenlerin eserlerini 13 Mayısa kadar FÜ İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Sekreterliğine teslim etmeleri gerektiği vurgulandı.

Yarışma sonuçlarının 27 Mayıs'ta www. firat. edu. tr adresinden duyurulacağı bildirilen açıklamada, birinci olan kişiye iki cumhuriyet altını, ikinciye bir cumhuriyet altını, üçüncüye ise yarım Cumhuriyet altını hediye edileceği belirtildi.

Yarışmaya katılan tüm eserlerin kullanım hakkının Hazar Şiir Akşamları Düzenleme Kurulu'na ait olacağı duyuruldu.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement