190 Yıllık Kadı Kalesi'nin Restorasyonu İçin Onay Bekleniyor - Son Dakika
Güncel

190 Yıllık Kadı Kalesi'nin Restorasyonu İçin Onay Bekleniyor

190 Yıllık Kadı Kalesi\'nin Restorasyonu İçin Onay Bekleniyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'ne sınırları içindeki Kadıkalesi Köyü'nde bulunan 400 yıllık tarihi geçmişe sahip Rum Ortodoks Kilisesi ile 200 metre uzağındaki, Osmanlı Dönemi'nden kalma 190 yıllık Kadı Kalesi'nin restore edilerek inanç ve kültür turizmine kazandırılması Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izin beklendiği açıklandı.

02.01.2012 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'ne sınırları içindeki Kadıkalesi Köyü'nde bulunan 400 yıllık tarihi geçmişe sahip Rum Ortodoks Kilisesi ile 200 metre uzağındaki, Osmanlı Dönemi'nden kalma 190 yıllık Kadı Kalesi'nin restore edilerek inanç ve kültür turizmine kazandırılması Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izin beklendiği açıklandı.

Yıkılmak üzere olan ve definecilerin içinde sık kazı yaptığı kilisenin restorasyonu için rölevesinin tamamlandığını, Kadı Kalesi'nin rölevisinin yapılacağını belirten Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, Muğla İl Özel İdaresi'nin de yardımıyla gerekli maddi desteği sağladıklarını bildirdi. Kultür ve Turizm Bakanlığı'nca kabul edilen restorasyon projeleriyle Muğla Anıtlar Yüksek Kurulu'na başvurduklarını ve izin beklediklerini anlatan Mehmet Dinçberk, şunları söyledi:

"Bodrum'a yılda 1 milyonun üzerinde beldemize 300 bine yakın turist geliyor. Bodrum'da 7 bin yabancı yaşıyor. Bu kilisenin ve Kadı Kalesi'nin restore edilerek inanç ve kültür turizmine kazandırılması çok önemli. Bodrum'da yaşayan ve artık bizden birleri haline gelen yabancıların en büyük isteği kilisenin ibadete açılması. Kilise ibadete açılacak olursa yaz ve kış aylarında bölge turist akınına uğrar."

Kadıkalesi Köyü'ndeki Gökçe Armonia Tatil Sitesi Genel Müdürü Pehlül Yıldırım da yaz aylarında, yabancı turistlerle Yunanistan'ın İstanköy, Kilimli, Leros ve Patnos adalarında yaşayanların gelererk kiliseyi ziyaret ettiklerini belirterek, "Yunan adalarından gelenler kilisenin restorasyonu ve ibadede açılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylüyorlar" dedi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 190 Yıllık Kadı Kalesi'nin Restorasyonu İçin Onay Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mücbir Sebep Hali Süresi Uzatılmalıdır
    11:28 Mücbir Sebep Hali Süresi Uzatılmalıdır

    Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağına dair gündemi değerlendirdi. Sadıkoğlu, sürenin 6 ay sonra sona ermesi durumunda birçok işletmenin faaliyetini sonlandırabileceğini ve bunun işsizlik ve göçe sebep olabileceğini belirtti. Mücbir Sebep Hali süresinin en az 2 yıl daha uzatılması gerektiğini vurguladı.

  • Gaziantep'te 192 şüpheli çember operasyonlarıyla yakalandı
    11:27 Gaziantep'te 192 şüpheli çember operasyonlarıyla yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çember operasyonlarında, hırsızlık, narkotik, yaralama, dolandırıcılık gibi çeşitli suçlardan aranan 192 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahısların tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan sevgililer yakalandı
    11:26 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan sevgililer yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili C.G.Ç. ve sevgilisi C.K. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. C.G.Ç.'nin daha önce çeşitli suçlardan kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvancılık İçin Hibrit Mısır Tohumu Dağıtımına Başladı
    11:25 Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvancılık İçin Hibrit Mısır Tohumu Dağıtımına Başladı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde üreticilerin girdi ve yem maliyetlerini azaltmak amacıyla yüksek verimli silajlık mısır tohumu hibe desteği sağlıyor. Aksu, Serik ve Elmalı ilçelerinde 202 çiftçiye 5 ton hibrit tohum dağıtıldı.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek
    11:24 Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek

    UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe'nin evinde Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile oynayacağı müsabakayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler yönetecek. Maçta VAR koltuğunda Christian Dingert oturacakken, AVAR'da ise Sascha Stegemann yer alacak.


Advertisement