2. Açık Erişim Haftası Çalıştayı İyte'de - Son Dakika
Yerel

2. Açık Erişim Haftası Çalıştayı İyte'de

2. Açık Erişim Haftası Çalıştayı İyte\'de

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ev sahipliğinde 2.Ulusal Açık Erişim Çalıştayı düzenleniyor.

11.10.2013 16:53

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ev sahipliğinde 2. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı düzenleniyor.

Açık erişim konusunda farkındalığı arttırmak için dünyada Açık Erişim Haftası olarak kutlanan 21-22 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan çalıştay ile kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmek amaçlanıyor.

Kamu kaynaklarıyla desteklenen bilimsel yayın ve veriye herkesin ücretsiz olarak erişebilmesinin gerekliliğini tartışmak amacıyla yapılan çalıştaya araştırmacılar, akademisyenler, yayıncılar, kütüphaneciler, araştırma ofisi çalışanları ve fon sağlayıcı kurumların temsilcileri katılacak.

İki yıldır düzenlenen çalıştayda katılımcılar, bilimsel yayın ve verinin kurumsal dijital arşivler aracılığıyla erişime açılması ve bunun için gereken politika, strateji, mevzuat ve açık erişim alt yapısını değerlendirecek. Birincisi 8-9 Kasım 2012 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesinde düzenlenen ve sonuç bildirgesinin kamuoyuyla paylaşıldığı çalıştayda bu sene de ülkedeki öncü yayınevleri görüş belirtecek.

Ayrıca, akademisyen gözüyle açık erişim olgusu incelenecek ve mevcut açık erişim kaynaklarının neler olduğu, bunlardan nasıl yararlanılabileceğine ilişkin sunumlar yapılacak. Aynı zamanda; açık erişim konusunda çeşitli uygulamaların anlatılacağı çalıştayda, "araştırma verisi ve açık veri" konuları üzerinde durularak, ülkemizdeki en önemli fon sağlayıcı TÜBİTAK'ın açık erişim konusuna bakışı ve bu konuda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yer alacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2. Açık Erişim Haftası Çalıştayı İyte'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement