2 Bin 700 Rakımda Kayak Yarışması - Son Dakika
Güncel

2 Bin 700 Rakımda Kayak Yarışması

2 Bin 700 Rakımda Kayak Yarışması

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından kentte ilk kez veteranlar, U-16, U-18 erkek ve bayanlar kategorilerinde 40 sporcunun katıldığı kayak yarışması düzenlendi.

05.04.2015 14:41

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından kentte ilk kez veteranlar, U-16, U-18 erkek ve bayanlar kategorilerinde 40 sporcunun katıldığı kayak yarışması düzenlendi.

Hakkari'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Kayak Tesisi'nde veteranlar, U-16, U-18 bay ve bayanlar kayak yarışması düzenlendi. 5 kategoride yapılan yarışmaya 40 sporcu katıldı. Bir birinden çekişmeli geçen yarışmalarda veteran erkeklerde,Yusuf Kazandıoğlu, veteran bayanlarda Avukat Burcu Karın birinci olurken U-16 erkeklerde Sinan Akmaz, bayanlar katogorisinde Buse Ertunç, U-18 erkeklerde de Zana Geçen birinci oldu. Dereceye giren sporculara kupalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal verdi.

Hakkari'nin kayak sporu için çok uygun bir çoğrafyaya sahip olduğunu söyleyen veteran bayanlarda birinci olan Avukat Burcu Karın şöyle dedi:

"Hakkari kış turizminin kalbidir. Ancak buradaki kayak tesislerini uluslararası standartlarla yapılmasını ve burada otellerin açılmasını istiyoruz. Buranın doğası harika. Batı illerindeki kayak tesislerinde kar sıkıntısı yaşanırken, bizler burada kayak yapıyoruz."

Hakkari'de kayak sporuna dikkat çekmek ve batı illerindeki kayak severlerin kentte gelmesi için böyle bir yarışma düzenlediklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal, şöyle devam etti:

"Yarışmalar veteran, U-16 ve U-18 genç bayan ve erkekler kategorilerinde 40 sporcunun katılımıyla yapıldı.Bugün Türkiye'nin bir çok ilinde sahillerde insanlar denize girerken, Hakkari'nin Merga Bütan kayak merkezinde hala 1,5 merte kar var. Biz de bunu avantaja dönüştürmek için yarışma düzenledik. Kayak merkezimiz her geçen gün büyüyor. İnşallah bu kayak merkezimiz önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin dört bir yanından insanların gelip kayacağı bir kayak merkezi olacak. Burası kayak için son derece elverişli bir coğrafyaya sahip. Burada her yıl 1 Mayıs'a kadar en iyi şekilde kayılabilir." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Bin 700 Rakımda Kayak Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement