2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Yerel

2014 Yerel Seçim Sonuçları

Yerel seçimlerde Görele’den bağımsız aday olan Ertuğrul Melikoğlu, halkın iradesinin düzgün bir şekilde sandığa yansımadığını iddia ederek, Görele Seçim Kurulu Başkanlığına itirazda bulundu.

01.04.2014 18:02

Yerel seçimlerde Görele'den bağımsız aday olan Ertuğrul Melikoğlu, halkın iradesinin düzgün bir şekilde sandığa yansımadığını iddia ederek, Görele Seçim Kurulu Başkanlığına itirazda bulundu.

Melikoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede kendisinden sonraki bağımsız adaylarla, AK Parti'nin ittifak ettiğini öne sürdü.

Her zaman halkın iradesine saygılı olduklarını belirten Melikoğlu, "30 Mart'ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde halkın iradesinin sağlıklı bir şekilde seçime yansımadığını düşünüyoruz. Bu noktada seçim sonuçlarına olan itirazlarımızı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına ilettik. İtirazlarımızdan birincisi geçersiz oyların çokluğu, ikincisi seçmenin yanılarak bize atacağı oylarının ilçede hiçbir seçim çalışması bulunmayan ve sadece adaylığı söz konusu olan Bağımsız Türkiye Partisine atması, üçüncüsü ise bizden sonraki bağımsız adayların AK Parti'yle ittifakta bulunmasıdır" dedi.

Haklarını sonuna kadar arayacaklarını da ifade eden Melikoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim arayışımız koltuk ve belediye başkanlığı arayışı değildir. Kendi yöneticisini seçme noktasında halkın iradesinin çoğunluğunun tercihini sandığa yansıtamadığını düşünerek itirazımızı gerçekleştirdik. Bütün kanuni haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bizim yarışımız demokrasi yarışıdır. Haklılık adına, halk adına çıkmış olduğumuz demokrasi yolculuğunda halkımızın iradesinin düzgün bir şekilde sandığa yansıması noktasında her zaman ilkeli davrandık. İlkeli davranmayanların kanun ve hukuk yoluyla tespitiyle ilgili olarak iddialarımızı ortaya koyduk. Bu iddialarımız araştırılarak, değerlendirilerek cevabının en kısa zamanda verileceğini düşünüyorum." - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement