2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na Doğru - Son Dakika
Spor

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na Doğru

Samsun'da düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele edecek Güreş Milli Takımı, kendi rekorunu kırmaya çalışacak.

15.07.2017 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele edecek Güreş Milli Takımı, kendi rekorunu kırmaya çalışacak.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Medya Direktörlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2013'te Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen oyunlarda 1 altın, 3 gümüş ve 6 bronz olmak üzere 10 madalya kazanan ay-yıldızlı ekip, bu başarısını geliştirmeyi hedefliyor.

İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı Antrenörü Rüstem Koyuncu, 18-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek oyunlar için 5 aydır yoğun kamp dönemi geçirdiklerini belirtti.

Hazırlıklarda sona geldiklerine işaret eden Koyuncu, "Kamp çok verimli geçti. Çok çalıştık, başarılı olacağımıza inanıyorum. İyi bir kadromuz var. Olimpiyatları en iyi neticeyle tamamlayacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl İran'ın başkenti Tahran'da yapılan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan ve olimpiyatlarda ilk kez mücadele edecek olan milli güreşçi Oğuzhan Cemil Şimşek ise çok çalıştıklarını vurgulayarak, "Vatanım, memleketim için kazanmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Olimpiyatlar kapsamında 21 Temmuz'da başlayacak güreş müsabakalarında mindere çıkacak milli sporcular şöyle:

İlhan Çıtak, Oğuzhan Cemil Şimşek, Celal Koçak, Muhammed Akdeniz, Kadir Kuş, Ahmet Talha Kacur, Seyfullah Karadeniz, Mustafa Dede, İsmail Hakkı Bostancı, Mehmet Ali Yiğit, Onur Arı, Ercan Gör, Oğuz Dönder ve Dursun Gözel.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement