2020 Olimpiyatları Seçim Heyecanı Sultanahmet Meydanı'nda Yaşanacak - Son Dakika
Spor

2020 Olimpiyatları Seçim Heyecanı Sultanahmet Meydanı'nda Yaşanacak

2020 Olimpiyatları Seçim Heyecanı Sultanahmet Meydanı\'nda Yaşanacak

Arjantin'de 7 Eylül tarihinde yapılacak 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ev sahibi şehir seçimi, Sultanahmet Meydanı'nda kurulacak ekranlarla on binlerce sporsevere izletilecek.

04.09.2013 11:58

Arjantin'de 7 Eylül tarihinde yapılacak 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ev sahibi şehir seçimi, Sultanahmet Meydanı'nda kurulacak ekranlarla on binlerce sporsevere izletilecek. Seçimlerin izleneceği alan, İstanbul 2020'nin kıtalararası maratonunu için öngörülen bitiş noktasına kurulacak.

Yerli ve yabancı sporseverlerin akşamın ilk saatlerinden itibaren alanı doldurması bekleniyor. İstanbul, 2020 Oyunları'na ev sahipliği yapma onurunu elde etmesi halinde bu, Türkiye ve bölge için tarihi bir an olacak. IOC'nin 125. Oturumundan canlı yayın Türkiye saati ile 22: 00'de başlayacak, karar 22: 30'da açıklanacak.

Buenos Aires'te konuşan İstanbul 2020 Adaylık komitesi Başkanı Hasan Arat, şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizden binlerce kilometre uzakta olabiliriz, ancak Türkiye'deki vatandaşlarımızın yüreklerinin bizlerle beraber attığını hissedebiliyoruz. Sultanahmet Meydanı'nda kurulacak alan bu tarihi anı bizlerle birlikte yaşamalarını sağlayacak. Olimpiyat maratonumuzda son düzlüğe girerken, Sultanahmet Meydanı'nı dolduracak on binlerin tıpkı yedi yıl sonra aynı alanda maraton koşucularını karşılarken yapacakları gibi bitiş çizgisinde bizlerle birlikte sevinç çığlıkları atması en büyük dileğimiz.

Türkiye bu anı çok bekledi. Halkımızın %94'ü adaylığımızı destekliyor. Oyunlar'a ev sahipliği yapma onurunu elde etmemiz halinde ülke çapındaki haftalarca sürecek kutlamalara tanık olacaksınız. Sultanahmet'ten yükselen sevinç çığlıklarını buradan, Buenos Aires'ten duyacağız."

GH - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 2020 Olimpiyatları Seçim Heyecanı Sultanahmet Meydanı'nda Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement