2023 Vizyonunda Engelsiz Trabzon Zirvesi" - Son Dakika
Güncel

2023 Vizyonunda Engelsiz Trabzon Zirvesi"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "2023 Vizyonunda Engelsiz Trabzon Zirvesi" gerçekleştirildi.

06.12.2017 17:14

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "2023 Vizyonunda Engelsiz Trabzon Zirvesi" gerçekleştirildi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt ile çok sayıda ilgili katıldı.

Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, devlet olarak engelli bireylerin yanlarında olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Devletimiz tüm imkanlarını engelli kardeşlerimiz için seferber etmektedir. İŞKUR aracılığıyla engelli vatandaşlarımızın kendi işini kurmaları için hibe desteklerimiz bulunuyor. Bu yılın 11 aylık döneminde 107 engelli vatandaşımız işe yerleştirildi. Devlet olarak engelli vatandaşlara her türlü desteği veriyoruz. Hedefimiz ilimiz ve ülkemizde engelsiz bir yaşamı sağlamaktır."

Gümrükçüoğlu ise, dezavantajlı bireyler için sağlanan devlet-millet birlikteliğinin geldiği noktaya değinirken, engelli bireyler için 2002 öncesinde hiç olmayan çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hayata geçirildiğine dikkat çekti.

Zengin de, İŞKUR olarak engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik 50 bin lira hibe destekli projelerin bulunduğunu aktararak, engelli insanlara pozitif ayrımcılık doğrultusunda çeşitli faaliyetler sürdürdüklerini kaydetti.

Programın sonunda Vali Yavuz, en fazla engelli istihdamı yapan firmaların yetkililerine plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2023 Vizyonunda Engelsiz Trabzon Zirvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement