22. Şavşat Sahara Pancarcı Şenlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

22. Şavşat Sahara Pancarcı Şenlikleri Başladı

22. Şavşat Sahara Pancarcı Şenlikleri Başladı

Artvin'in Şavşat ilçesinde bu yıl 22.'si düzenlenen Sahara Pancarcı Festivali, başladı.

13.07.2012 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Şavşat ilçesinde bu yıl 22.'si düzenlenen Sahara Pancarcı Festivali, başladı.

Üç gün devam edecek olan festival kapsamında Belediye önünden kortej yürüyüşü yapılırken, Şavşat Kaymakamı Abdullah Köklü, Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu, Şavşat Kültür Turizm Dernek Başkanı Zafer Güngüt Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Şavşat Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu, festivalle ilgili bilgi vererek, "Festivaller, insanların kaynaşmasını sağladığı gibi; özlemlerin, hasretlerin giderildiği, barışın sevginin, kardeşliğin, sevginin ve hoşgörünün en üst düzeyde yaşandığı bir yerdir. Herkesin bu festivalden memnun ayrılacağını ümit ediyorum. Ekibime ve bize çok önemli destekler veren yöre halkına çok güveniyorum. Festival hazırlıklarına bir önceki festivalin sona ermesinin ardından başlıyoruz.

Herkesi festivalimize bekliyoruz. Şavşat'ın geleceği için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz Kısıtlı imkanlarımıza rağmen, biz bu büyük organizasyonun altından anlımızın akıyla çıkacağız" dedi.

Kaymakam Abdullah Köklü de birlik beraberlik mesajları vererek, "Bu festival ilçemizin tanıtımı açısından önemli bir etkinliktir. Şavşat'ımızın doğal güzelliklerini, örf adet ve geleneklerini çeşitli etkinliklerle tüm dünyaya göstereceğiz. Yapılacak olan buzağı yarışması, minikler güzellik yarışması, yöresel Türk Halk Müziği yarışması ve daha değişik etkinliklerle ilçemizi en güzel şekilde tanıtıp katılımcıları da en güzel şekilde eğlendireceğiz" dedi.

Etkinlikte, Şavşat Belediyesi Halk oyunları ekibi ve Gürcistan'dan gelen halk dansları toplulukları, gösterilerini sundu. - ARTVİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 22. Şavşat Sahara Pancarcı Şenlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement