23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

23.04.2012 17:04

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

Şemdinli'de İlçe Jandarma Komutanlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan kutlamalar Şehir Stadyumu'nda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. Öğrenciler 23 Nisan ve Çocuk Bayramı temalı şiirler okudu. Daha önce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Daha sonra halk oyunları ekipleri yöresel oyunlarını sergiledi.

Kutlamalara Kaymakam Mesut Gençtürk, 34. Hudut Tugay Komutan Vekili Yarbay Hasan Hüseyin Akgül, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Sakarya, Cumhuriyet Başsavcısı Oktay Akkaya, Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Çukurca'da yoğun güvenlik önlemleri

Çukurca'daki kutlamalar ise yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Cumhuriyet Caddesi'nde yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında çevredeki yüksek binaların üzerinde keskin nişancılar ve özel harekat polisleri konuşlandırıldı.

Kutlamalarda öğrenciler şiirler okurken, halk oyunları ekipleri çeşitli gösteriler sundu. Daha önce düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamalara Kaymakam Levent Öztin, 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

-Yüksekova'da protokol Kürtçe şarkılarla halay çekti

Yüksekova'daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Şemsettin Onay Anadolu Lisesi bahçesinde yapıldı.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu. Halk oyunları yöresel oyunlarından bir gösteri sundu. Daha önce yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Kutlamalara katılan Kaymakam Üzeyir Aziz Özeren ile Garnizon Komutanı Albay İsmail Arslan, Kürtçe müzik eşliğinde öğrencilerle halay çekti.

- HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement