23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Adıyaman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

23.04.2018 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Adıyaman Valiliği bahçesinde düzenlenen kutlama programı çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın Mustafa Kemal Paşa öncülüğünde bir milletin düşmanlarına karşı tek bilek ve yürek olduğu tarih olduğunu anlattı.

Bir milletin asil kanına bu uğurda dökülerek kazanılan ulusal egemenliğe ve tüm çocuklara bayram olarak hediye edildiğini ifade eden Kızılkaya, şunları kaydetti:

"Dünya çocuklarının kutladığı ilk ve tek bayram günüdür. Geleceğimizin mimarları, yarınlarımızın umudu olan çocuklarımız, sizler bu güzel sıfatların yanında dün Çanakkale'de göğsüne dar gelen kocaman yüreklerinizle şehadete koşarken bugünde 15 Temmuz hain darbe girişiminde en genç şehidimiz olan 15 yaşındaki Halil İbrahim'in şehadete uzanan bedeninde bu ülkenin sarsılmaz bekası olduğunuzu bir kez daha ispatlamış oldunuz. Bayramınız kutlu olsun."

Programda anaokulu öğrencileri dans, mehteran, jimnastik gösterilerini sunarken daha sonra Türkiye Petrolleri Ortaokulu öğrencileri folklor oyununu sergilemesiyle program son buldu.

Kutlama programına Vali Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kurum amirleri, siyasi parti temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement