23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

23.04.2022 18:27  Güncelleme: 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Van Valiliği önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Tuşba ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Parkında Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve protokol üyelerinin katıldığı kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın sağlandığı törende, halk oyunları, müzik ve spor gösterileri sergilendi, şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Çocuklar tören alanında düzenlenen değişik etkinliklerle de eğlenceli anlar yaşadı.

Bitlis

Bitlis'te İsmail Eren Spor Kompleksinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, TBMM'nin 29 Ekim 1923'de cumhuriyeti ilan ettiğini anımsatarak, "Gazi Mustafa Kemal, meclisin açılış yıl dönümünü geleceğimizin teminatı bu çocuklara hediye etmiştir" dedi.

Öğrencilerin sunduğu gösterilerin ardından şiirler okundu, yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi.

Müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisiyle son bulan törene, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, Emniyet Müdürü Celal Özcan, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hakkari

Valilik önündeki tören İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür'ün, Atatürk Anıtına çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden programda Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, 23 Nisan'ın önemine değinerek, çocukların bayramını kutladı.

Gür de günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada 23 Nisan'ı milletçe büyük bir coşku, gurur ve heyecanla kutladıklarını dile getirdi.

Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunması ve Türküler seslendirmesiyle son bulan programa, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Adalet Komisyonu Başkanı Cenk Özbaş, vali yardımcıları, kurum amirleri, asker, polis, öğrenci ve aileleri katıldı.

Programın ardından Belediye Çocuk Oyun ve Kültür Merkezini ziyaret eden Akbıyık, burada zaman geçiren çocukların oyunlarına eşlik etti, onlara balon dağıttı.

İl Emniyet Müdürü Pınar, koltuğunu 7 yaşındaki çocuğa devretti

Polis üniforması giyen Hacı Salih Şen İlkokulu 1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Toprak Şan, makam aracıyla geldiği İl Emniyet Müdürlüğünün bahçesinde kendisini karşılayan mangayı selamladı.

İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, eşlik ettiği Şan'a temsili olarak koltuğunu devretti.

Koltuğa geçerek telsizle anons yapan Şan, ekiplere "Atamızın hediyesi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" dedi. Pınar, yakından ilgilendiği Şan'a teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi.

Muş

Muş'ta Türk Telekom İlkokulu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene katılan Vali İlker Gündüzöz, yaptığı konuşmada, bugünün dünyada resmi bayram olarak kutlanan tek çocuk bayramı olduğunu söyledi.

İftihar edilecek bir gün olduğunu ifade eden Gündüzöz, şöyle konuştu:

"Bugünün aynı zamanda TBMM'nin açılışıyla aynı günde olması da aslında manidar. Sevgili çocuklar bizler anne babalar olarak sizler için yaşıyoruz. Tüm gayemiz sizlere iyi bir gelecek vermek. Sizlerin ahlaklı, vatana millete faydalı iyi eğitimli insanlar olarak hayata hazırlanması. Bizim en büyük sevgimiz sizlere. Sizleri çok seviyoruz. Onun için bu sevginin de karşılıksız olduğunu biliyoruz. Sizlerden isteğimiz çocukluğunuzu yaşayın. Arkadaşlarınızla oyunlar oynayın. Ama aynı zamanda derslerinize çalışın. Sorumluluklarınızı yerine getirin. Anne ve babanızın sözlerini dinleyin. Bu vatana hayırlı birer evlat olun."

Cumhuriyetin özünde çocuk sevgisinin olduğuna vurgu yapan, Gündüzöz, şunları kaydetti:

"Çocuklarımıza iyi bir gelecek ortaya koymak için kütüphaneler, müzeler, okullar, spor tesisleri gibi tek çok yatırımı geliştirerek devam ettirmemiz gerekiyor. Muş'ta bu gayret içerisindeyim. Sınıflarımız ideal düzeyde. Bu cumhuriyet ve anne babalar sizden çok şey bekliyor. Onun için çocuklar, annenizin babanızın sözlerini dinleyin. İnşallah her gününüz böyle bayram sevinciyle geçsin. Dün de şehit verdik. Şehitlerimi rahmetle anıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olarak üzere ebediyete intikal etmiş bu vatan için fedayı can eylemiş tüm şehitlerimize rahmetle anıyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından çocuklar şarkılar eşliğinde gösteri sundu, şiirler okudu.

Vali Gündüzöz ve protokol üyeleri resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Millet Bahçesi'nde devam eden etkinliğe İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Serhat Ulucan, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yavuz, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör Yakalandı
    09:09 Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör Yakalandı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak göçmenleri yurda sokan, barındıran ve yurt dışına çıkmalarını sağlayan organizatörleri yakalamak için çalışma yaptı. Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı ve yapılan aramalarda cep telefonları, sim kartlar ve suçtan elde edilen para ele geçirildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada doların alış fiyatı 32,3350 lira, satış fiyatı ise 32,3370 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 35,1280 lira, satış fiyatı ise 35,1300 lira olarak açıklandı. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3000 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1710 lira idi.

  • Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı
    08:52 Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır. Sürücü olay yerinden kaçarken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almasını ve benzer kazaların yaşanmaması için trafik düzenlemelerinin yapılmasını istedi.

  • Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada
    08:52 Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna müdahale ederken, sürücü kaçtı. Polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.

  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek
    08:31 MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek

    YouTube fenomeni MrBeast, Amazon Prime Video ile anlaşma yaparak bir yarışma programı çekeceğini duyurdu. Programda 1000'den fazla yarışmacı olacak ve kazanan kişiye 5 milyon dolar ödül verilecek.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.


Advertisement