24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü Konya'nın ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24.11.2012 18:40

24 Kasım Öğretmenler Günü Konya'nın ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Seydişehir'de yapılan etkinlik kapsamında, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel ve beraberindekiler, yıllarca eğitim camiasına hizmet eden emekli öğretmen Mualla Kasap'ı evinde ziyaret etti.

Kesecik İlkokulu'nda görev yapan 24 Kasım doğumlu İngilizce öğretmeni Mustafa Zeybek'e, Sonel ve beraberindekiler sürpriz doğum günü yaptı.

Programda son olarak, Diyarbakır'da öğretmenlik yaptığı sırada şehit edilen Kemal Sert'in, Ortakaraören beldesinde yaşayan babası Ahmet Sert ve şehidin eşi Gülay Sert ziyaret edildi.

-Halkapınar-

Halkapınar'da Öğretmenler Günü dolayısıyla, Hükümet Konağı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Sekman, yaptığı konuşmada, köylerde ve uzak yerleşim yerlerinde zor şartlar altında çalışan öğretmenlerle aynı mesleği icra etmekten büyük onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Tören sonrası, Öğretmenler Günü hatırası için toplu fotoğraf çekildi.

-Akşehir-

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Akşehir'de bir dizi etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Akşehir Kültür Merkezi'nde, Şehit Öğretmen Gürkan Arıtürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin yapmış olduğu resim sergisinin açılış kurdelesini, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, ve Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul kesti.

Programın sonunda, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında emekli olan öğretmenlere, Hizmet Şeref Belgeleri verilerek, öğrenciler tarafından hazırlanan skeç ve müzik dinletisi sunuldu.

-Ereğli-

Ereğli'de Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Ereğli Kültür ve Spor Merkezi'nde devam etti.

Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı yaptığı konuşmada, tüm eğitim ve öğretim neferleri olan öğretmenlere şükran borçlu olduğunu kaydetti.

Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek ise öğretmenliğin bir meslek dalından ziyade gönül işi olduğunu söyledi.

Program, ilçe genelinde liseler arası gerçekleştirilen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa, Ereğli Belediye Başkan Vekili Hayrettin Başer, Ereğli Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Uğur Efe, Ereğli Emniyet Müdürü Yücel Kaya ve resmi daire müdürleri katıldı.

-Beyşehir-

Beyşehir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, Beyşehir Anıt Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Karabacak, Beyşehir Öğretmenevi'nde yaptığı konuşmada, bugünün tüm öğretmenlerin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gün olduğunu söyledi.

Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.

Törene, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, kurum amirleri, eğitim camiası mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Ekip

Yayıncı: Murat Aslan - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement