24 Sanıklı 2b Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

24 Sanıklı 2b Davası Başladı

24 Sanıklı 2b Davası Başladı

Antalya'da, 2B arazilerinin yüksek rayiç bedellerini protesto ederken gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanan 24 kişinin ilk duruşması bugün yapıldı."Görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe"...

19.07.2013 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, 2B arazilerinin yüksek rayiç bedellerini protesto ederken gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanan 24 kişinin ilk duruşması bugün yapıldı. "Görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılma" suçlamalarıyla başlayan davanın ilk duruşmasına CHP İl Başkanı Devrim Kök ile Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım da katıldı. Sabah 9'da başlayan duruşmada ilk olarak Cumhuriyet Savcısı tarafından iddianame okundu. İddianamade, 2B rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşların 4-400 karayolunu trafiğe kapattıkları ve bunun kanuni olmadığı belirtildi.

Yaklaşık 5 saat süren dava çıkışında CHP İl Başkanı Devrim Kök konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Davanın sürekli takipçisi olacaklarını ve Aksu halkını yalnız bırakmayacaklarını vurgulayan Kök, yapılan eylemlerin masum eylemler olduğunu ileri sürdü. 2B konusunda özellikle Antalya'nın problem yaşadığını söyleyen Devrim Kök, şöyle konuştu: " Türkiye'de, 2B konusunda sorun yaşayan alanlardan bir tanesi de Antalya. Cumhuriyet Halk Partisi olarak uzun zamandır çalışma yapıyoruz. Köyleri dolaşarak köylülerimizi vatandaşlarımızı bilinçlendirdik. Bir takım eylemler, yürüyüşler yapıldı ki bunlar demokratik ülkelerde çok normal karşılanan eylemlerdir. İnsanların ekip diktiği atadan babadan kalan topraklarını nafakalarını kazandıkları toprakları kaybetmek tehdidiyle baş başa kaldılar. Bu nedenle sesimizi nasıl duyururuz diye bizim köylümüz sokaklara çıktı. Yürüyüşler yaptı, yollar kesildi ama bunlar masum eylemlerdir."

EN BÜYÜK ÇİFTÇİ MİTİNGİ YAPILACAK

CHP olarak her zaman haklının ve halkın yanında olduklarına dikkat çeken İl Başkanı Kök, duruşmadan herhangi bir şeyin çıkmayacağını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Duruşma 20 Kasım tarihine ertelendi, biz her zaman olduğu gibi CHP olarak gönüllü avukatlarımızla birlikte bu davanın takipçisi olacağız. Buradan herhangi bir şeyin çıkacağını sanmıyorum. Bu alanların köylülerimizin alabileceği bir fiyata köylülerimize teslim etmeleri gerekir. Bizim çiftçimiz bunun takipçisi olacak. Biraz beklesinler Eylül'de Türkiye'nin en büyük çiftçi mitingini yapacağız."

OLAYIN GEÇMİŞİ

15 Şubat 2013'te 2B arazilerini yüksek rayiç fiyatları nedeniyle alamayan Aksulular, Aksu- Isparta D-400 karayolunu trafiğe kapayıp eylem yaptı. Polisin dağılmalarını gerektiren çağrılarına uymadıkları için 24 kişi hakkında görev başındaki memura mukavemet ve yol kapatma suçlarından dava açılmıştı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 24 Sanıklı 2b Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement