24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Basın Bayramı

AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

24.07.2017 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Savaş, mesajında, basının, gelişmiş demokrasilerde kamuoyunu aydınlatma görevini üstlenen devlet ile yurttaş arasındaki köprü, karanlık ile aydınlık arasındaki yadsınamaz gerçeklerden birisi olduğunu belirtti.

Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini dile getiren Savaş, şunları kaydetti:

"Hain darbe girişiminde de bu kurumların ve görevini layıkıyla yerine getiren gazetecilerimizin önemi bir kez daha kavradık. Bu bilinçle ülkemizde duyarlı ve özverili bir şekilde görevini ifa eden değerli basın mensupları ve gazetecilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum."

Erdem de özgür, tarafsız, objektif bir şekilde kamuoyunu aydınlatarak çalışmalarını yürüten basın kuruluşlarının demokratik toplumların en önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu en net biçimiyle geçtiğimiz yıl yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde, basınımızın demokrasiden ve milletten yana sergilediği tavır ile yaşadık. Gazetecilik mesleğini, etik kurallara uygun, milli hassasiyetlerimize saygılı biçimde sürdüren basın organları her türlü övgüyü hak etmektedir. Türk basınında sansürün kaldırılmasının 109. yıl dönümü vesilesiyle Aydın ve ülkemizde basın meslek ilkeleri doğrultusunda görevini özveriyle yerine getirmeye çalışan saygıdeğer basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, mesleklerinde ve yaşantılarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement