24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

AK Parti Muğla milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolasıyla mesaj yayımladı.

24.07.2018 18:07

AK Parti Muğla milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolasıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Gökcan, mesajında, toplumun, kamuoyunun hızlı, doğru ve tarafsız haber alma hakkını temin etmenin demokratik ülkelerin en belirgin göstergesi olduğunu ifade etti.

Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basının, demokrasilerin en büyük güvencesi olduğuna dikkat çeken Gökcan, şunları kaydetti:

"Muğla'mız ve bölgemizde yaşanan olaylar ve gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı, vatandaşlarımızla devletimiz arasındaki iletişimi sağlaması ile şehrimizin gerek sosyal, gerekse kültürel ve ekonomik gelişiminde etkin rol üstlenen yerel basınımızın da büyük bir özveriyle sürdürdükleri görevlerini bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte Muğla'mızın da kalkınmasına katkı sağlayacaklarına inancım tamdır. bu duygu ve düşüncelerle, doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren tüm meslektaşlarımın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim."

Milletvekili Demir ise, demokrasinin en önemli unsurlarından birinin basın olduğunu, bir yerde basın ne kadar güçlüyse o ölçüde demokratik gelişmişlikten söz edilebileceğini aktardı.

Türk basınının, dünyada örneğine ender rastlanan başarı örnekleriyle dolu olduğunu anlatan Demir, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

" 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine karşı tüm basınımız görevlerini her zaman olduğu gibi başarıyla yerine getirerek tarihteki yerini almıştır. Yazılı, görsel ve internet medyasının en önemli öğesi şüphesiz gazeteci-muhabirlerdir. Bir gazetecinin yazdığı her harf, bir foto muhabirinin çektiği fotoğraf, bir kameramanın aldığı görüntü bazen çevreyi ve dünyayı değiştirebilecek güce sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Muğla ve ilçelerinde görev yapan basının her kademesinde görev yapan, muhabir, grafiker, kameraman, editör, yönetmen, baskı personeli, dağıtıcı tüm arkadaşlarımı kutluyor, başarılar diliyorum."

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de, tarafsız, doğru, güvenilir ve objektif bir yayıncılık anlayışıyla kamuoyunu bilgilendirme, toplumda gerekli hassasiyetleri oluşturma gibi çok önemli görev ve sorumlulukları üstlenen basının, Türk milletinin sesi, gözü, kulağı olduğunu vurguladı.

Çiçek, etik ilkeler çerçevesinde üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle görev yapan başta Muğla basın mensupları olmak üzere, mesleğe gönül veren basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement