25 Bin Jüt Çuvalı, Üreticiye Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

25 Bin Jüt Çuvalı, Üreticiye Dağıtıldı

25 Bin Jüt Çuvalı, Üreticiye Dağıtıldı

Fındıkta öncelikli kalite projesi adı altında başlatılan proje ile üreticilere 25 bin adet jüt çuval dağıtımı gerçekleştirildi.

16.07.2013 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fındıkta öncelikli kalite projesi adı altında başlatılan proje ile üreticilere 25 bin adet jüt çuval dağıtımı gerçekleştirildi.

Fındıkta aflatoksin'in önüne geçmek, kaliteyi arttırmak ve aynı zamanda çocuk işçi çalıştırmamak amacıyla geliştirilen 'Fındıkta Önceliğimiz Kalite Projesi' kapsamında 25 bin üreticiye jüt çuval dağıtıldı.

Ünye Ticaret Borsası koordinasyonu'nda, Durak Fındık AŞ., Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ünye Ziraat Odası işbirliği ile gerçekleştirilen projeyle, Ünye Ticaret Borsası'nda üreticilere jüt çuval dağıtıldı. Projeye göre çuval alacak olan kişiler çocuk işçi çalıştırmayacaklarına dair söz verdi. Fındık üreticilerinin dağıtılan çuvallara ilgisi yoğun oldu. Her üretici aldığı 25 çuvalı omuzlayarak götürdü.

Gerçekleştirilen jüt çuval dağıtım programına Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Durak Fındık AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak, Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yetkin Esen, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman ve çiftçiler katıldı.

Çuvalların dağıtımı öncesi aflatoksin konusunda çiftçileri bilgilendirmek amacı ile Ünye Ticaret Borsası Konferans salonunda program gerçekleştirildi. Programda çiftçilere fındıkta aflatoksin hakkında sunum yapan Prof. Dr. Osman Ecevit, jüt çuvallarının neden kullanılması gerektiğini ve aflatoksini anlatarak; "Özellikle Avrupa Birliği ve gelişmiş olan ülkelerin Aflatoksine karşı büyük bir alerjileri var. Bunda da haklılar, bunun için aflatoksinsiz fındık ihracatı veya onların koydukları belirli limitlere göre ihraç etmek gerekiyor. Bunun da en önemli unsuru çuval. Naylon çuvallar sağlıksız. Aflatoksinsiz fındık için, jüt çuval kullanmak gerekiyor. Bu proje de bunun içindir."dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 25 Bin Jüt Çuvalı, Üreticiye Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement