25 yaşındaki kadının kanı, içtiği ilaç yüzünden mavi renge döndü - Son Dakika
Yaşam

25 yaşındaki kadının kanı, içtiği ilaç yüzünden mavi renge döndü

ABD'de bir kadın, diş ağrısını dindirmek için aldığı ağrı kesici nedeniyle kanı, teni ve tırnakları maviye döndü. Methemoglobinemi teşhisi konan kadın, tedavi altına alındı.

20.09.2019 00:21  Güncelleme: 07:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de ilginç bir olay yaşandı. 25 yaşındaki bir kadın, diş ağrısını dindirmek için eczaneden reçetesiz olarak içinde benzokain olduğu bir ağrı kesici aldı. Uyumadan önce şişenin neredeyse tümünü içti. Sabah olduğunda da kendini kötü hisseden kadın doktora gitti.

KANI, TENİ VE TIRNAKLARI MAVİ OLDU

Hastanede kadından kan örneği alan sağlık uzmanları, gördükleri karşısında şoka girdi. Kadının kanı, teni ve tırnakları da mavi olmuştu.

KANINDAKİ OKSİJEN ORANI DÜŞTÜ

Analiz, kandaki oksijen düzeyinin sadece yüzde 67 oranında (normali %95-100) olduğunu ortaya çıkardı. Böyle düşük orandaki oksijen, acil müdahale edilmezse ölüme veya beyinde kaçınılmaz hasara yol açabilir.

BENZOKAİN MADDESİ NEDEN OLDU

Kadına methemoglobinemi teşhisi kondu. Nedeni, çok fazla benzokain içeren ağrı kesici içmesi oldu. Halihazırda tedavi gören kadının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

25 yaşındaki kadının kanı, içtiği ilaç yüzünden mavi renge döndü

Son Dakika Yaşam 25 yaşındaki kadının kanı, içtiği ilaç yüzünden mavi renge döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Tavsiye: Tüm iç organların oksijensiz kalmasıyla çürümesine ve ölüme neden olan bir hastalık. Genelde 1 aylık bebeklere verilen narkoz (sünnet v.b. acil ameliyatlarda ) yüzünden kan hücreleri oksijen yerine verilen ilacı taşımaya başlıyor. Metalin mavisi bilinen en yaygın tedavisi . Boyle bir şey başınıza geldiğinde en yakın acil e hemen gidin dudak morarması ile başlar. Sabaha kadar beklerseniz organlarınızı kaybetme olasılığınız %80 lere çıkar. Tedavi sonrası makinelere bağlı yaşarsınız 25 0 Yanıtla
    QartaL: Teşekkürler güzel insan... 13 0
  • Ahsen: Sirine yada sirin baba olmus.. 1 1 Yanıtla

Advertisement