25 Yaşındaki Türkün İcadı - Son Dakika
Güncel

25 Yaşındaki Türkün İcadı

25 Yaşındaki Türkün İcadı

İngiltere'nin başkenti Londra'da Middlesex Üniversitesi'nde doktora yapan Mehmet Ali Erbil (25), icat ettiği mini boyuttaki uçan kamerasını '2011 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda teşhir ediliyor.

15.09.2011 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'da Middlesex Üniversitesi'nde doktora yapan Mehmet Ali Erbil (25), icat ettiği mini boyuttaki uçan kamerasını Excel Merkezi'nde savunma ve savaş malzemelerininin sergilendiği '2011 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda teşhir ediliyor.

Güvenlik ve savunma sanayisi için kara, deniz ve hava alanında teknolojinin son ürünlerini bir araya getiren ve Cuma (yarın) gününü kadar açık olacak fuar, dünyanın en büyük savunma sanayi fuarı olarak kabul ediliyor. Kahramanmaraş/ Avşinli Erbil'in, frizbi büyüklüğünde olan ve her biri 260 ve 400 gram ağırlığında olan 2 adet uçan kamerası, hafifliği, pratikliği ve ucuzluğu ile ilgi topluyor. Erbil, askerlerin sırt çantasında kolaylıkla taşınabilecek olan ve kuş bakışı sunan bu yeni icadına SQ- 4 takma adını verdi. Bir dakikadan kısa bir sürede, operasyon için hazırlanabilen araç, bölgeyi havadan çekerek, kumandayı yöneten operatörün gözlüklerine eş zamanlı olarak gönderiyor. Yerden 120 metre yükseklikte çalışabilen cihaz, sessizce tehlike bölgesinde uçarak, daha yakından görüntü verecek şekilde ayarlanabiliyor. Savaş bölgelerinde askerlerin hayatını kolaylaştıran kamerada, karanlıkta da çalışan gece görüşü programı bulunuyor, bir buçuk kilometre mesafeden kumanda edilebiliyor. El kumandası ile uzaktan kontrol edilen ucuş kamerası, kullanıcısına yükseklik, uzaklık gibi bilgileri veriyor. Gereken durumlarda ise uçuşunun ilk başladığı noktaya dönüş yapıyor. Uçan kamerası ile günde iki kez şov yapan Erbil ayrıca, Afganistan'da buna benzer kameraların pahalı olmaları nedeniyle, az sayıda kullanıldığını, bu sebeple beklenenin de üstünde talep olduğunu kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 25 Yaşındaki Türkün İcadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement