28 Şubat Davası - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası

28 Şubat Davası

Emekli Tümgeneral Turan: "Benim babaannem başörtülü, namazını kılan biridir, anneannem de öyle. Ailece biz, dindar kişilere karşı saygılıyız, kimseye karışmayız" "Müslümanız, bütün dindar, di...

31.10.2013 16:38

28 Şubat Davası'nın tutuklu sanıklarından emekli Tümgeneral Şevket Turan, 28 Şubat döneminde, dini hassasiyeti olan personelin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edildiği iddialarıyla ilgili, "Benim babannem başörtülü, namazını kılan biridir, anneanem de öyle. Ailece biz, dindar kişilere karşı saygılıyız, kimseye karışmayız" dedi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıklar, savunmalarını yapmaya devam ediyor.

Turan, 28 Şubat döneminde Genelkurmay Antlaşmalar Daire Başkanlığında görevli olduğunu belirten Turan, "Bizim, ABD'nin Türkiye'de bulunduracağı silahlar, İncirlik'teki ABD uçaklarının sayısının 46'nın üzerine çıkıp çıkmadığının takibi ve NATO tatbikatlarıyla ilgilenme görevimiz vardı" dedi.

Batı Çalışma Grubu'nda (BÇG) herhangi bir görev almadığını, toplantılara katılmadığını savunan Turan, 54. Hükümetin düşürülmediğini, istifanın altında siyasi hesapların yattığını iddia etti.

"İrtica Konusunda Alınacak Tedbirler" konulu 7 Nisan 1997'deki toplantıya katılmadığını, bununla ilgili tutanakların gerçek olmadığını ileri süren Turan, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Turan, "Benim kaçmam, saklanmam söz konusu olamaz. Yargılamamın tutuksuz devam etmesini engelleyecek bir şey yok. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" diye konuştu.

-Çapraz sorgu

Savunmasını tamamlamasının ardından Turan'ın, çapraz sorgusuna geçildi.

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in, "Dini hassasiyeti olan personelin ihracıyla ilgili, bazılarına düşük sicil verileceği, en küçük hareket ve davranışlarının disiplinsizlik olarak görüleceği öngörülüyor. Bu konuda ne diyeceksiniz" sorusuna Turan, şu yanıtı verdi:

"Silahlı kuvvetlerde böyle bir durumun olduğunu zannetmiyorum. Personelin ayrılacağına ya da abartılmış olarak sicillerinin doldurulması gerektiğine dair yazıya rastlamadım. Benim babaannem başörtülü, namazını kılan biridir, anneannem de öyle. Ailece biz, dindar kişilere karşı saygılıyız, kimseye karışmayız. BÇG'de de bu konuların bu derece abartıldığına inanmıyorum. Müslümanız, bütün dindar, dinini yaşayan insanların önünde saygıyla eğiliyoruz."

-"Ortada darbe yok"

Müşteki avukatı Hüsnü Tuna, "Sanık konuşmalarında kadroların temizlenmesinden bahsediyor. Bir kriter var mı? Hangi kadrolardan, kimlerin temizlenmesi gerekiyor? Darbeden sonra, yeni kurulan hükümette hangi bakanların yer alması gerektiği belirtiliyor" sorusunu sordu.

Müşteki avukatlarının sorularını cevaplamayacağını söyleyen Turan, "Darbe lafını kabul etmiyorum, ortada darbe yok" dedi.

Turan, diğer müşteki avukatlarının sorularını ise yanıtsız bıraktı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement