28 Şubat Soruşturması - Son Dakika
Politika

28 Şubat Soruşturması

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili olarak, "Soruşturmada ayrımsız davranılmalı, bütün boyutlarıyla araştırılmalı, özellikle Fırat'ın da ötesine geçilerek 1990'lı yılların faili meçhul cinayetleri ve diğer bütün"...

12.04.2012 16:08

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili olarak, "Soruşturmada ayrımsız davranılmalı, bütün boyutlarıyla araştırılmalı, özellikle Fırat'ın da ötesine geçilerek 1990'lı yılların faili meçhul cinayetleri ve diğer bütün karanlık olaylar araştırılmalıdır" dedi.

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Soruşturmada ayrımsız davranılması, bütün boyutlarıyla araştırılması, özellikle Fırat'ın da ötesine geçilerek 1990'lı yılların faili meçhul cinayetleri ve diğer bütün karanlık olayların araştırılması gerektiğini belirten Kaplan, "Bu tür soruşturmalarda elbette yargının da dikkat etmesi gereken unsurlar olduğunu her zaman hatırlatıyoruz. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını savunan bir partiyiz. Bu tür soruşturmalar sadece belli bir kesimi değil, bunun siyasi sorumlularına, medya ayağına, JİTEM'e, faili meçhullere uzanan boyutu vardır. Bunlar da soruşturulmalıdır" dedi.

Kaplan, eğer yargı ve Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'nu sağlıklı bir çalışma yaparsa, yeni anayasa sürecinde darbe heveslilerinin tarihin çöplüğüne gömüleceğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan için 'sır küpüm' açıklamasına da değinen Kaplan, "Başbakan 'İmralı'ya da Oslo'ya da benim emrimle gitti' dedi. O sır küpünün içinde başka neler var, yakın zaman Uludere de var mı, soru işaretidir" dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamalarının 'itiraf' olduğunu belirten Kaplan, "Bunu olumlu buluyoruz. Çünkü o zaman yapılan 'devlet görüştü, hükümet görüşmedi' tartışmaları da artık geride kalmıştır. Başbakan'ın, hükümetin emriyle yapıldığını bizzat ortaya çıkmıştır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 28 Şubat Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement