28 Şubat Soruşturmasında Flaş Gelişme - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Soruşturmasında Flaş Gelişme

28 Şubat Soruşturmasında Flaş Gelişme

28 Şubat Soruşturması kapsamında savcılıkça sorgulanan 16 zanlı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

15.04.2012 00:12  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında savcılıkta sorgulanan 16 emekli asker tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan aralarında emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan'ın da bulunduğu 16 zanlı, öğle saatlerinde Ankara Adliyesi'ne getirildi.

4 savcının sorguladığı zanlılardan 7'sinin ifadesi yaklaşık 7 saat sürdü.

Savcıların zanlılara ağırlıklı olarak, Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) kurulması, faaliyetleri ve raporları hakkında sorular yönelttiği öğrenildi.

"BU SORUŞTURMA BİR FIRSAT!"

AB Komisyonu, 28 Şubat sürecine ilişkin yürütülen soruşturmanın Türkiye'de demokrasi ve hukukun üstünlüğü açısından fırsat oluşturduğunu bildirdi.

AB Genişleme Komiseri Stefan Füle'nin Sözcüsü Peter Stano, 28 Şubat sürecine yönelik soruşturmada arama ve gözaltılarla ilgili AA'ya yaptığı açıklamada, "Bu soruşturma Türkiye'de demokratik kurumların uygun işleyişine ve hukukun üstünlüğüne güven takviyesi açısından bir fırsattır" dedi.

Stano, soruşturma kapsamında sanık haklarının riske atılmamasını isteyerek, bu kapsamda tutuklu yargılamalara sadece zorunlu hallerde başvurulması ve sanık haklarına saygı ve yargı sürecinin kalitesi açısından tutuklu yargılama sürelerinin asgaride tutulmasının önemini vurguladı.

AB Komisyonu sözcüsü, soruşturmaya geniş kamuoyu ilgisi nedeniyle savcılık ya da mahkemelerin bilgi vermesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 28 Şubat Soruşturmasında Flaş Gelişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement