29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı\'na doğru

Erciyes Üniversitesi Rektörü (ERÜ) Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

28.10.2020 10:23  Güncelleme: 10:39

Erciyes Üniversitesi Rektörü (ERÜ) Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Çalış, mesajında, Cumhuriyetin öneminin gelecek nesillere en iyi bir şekilde aktarılması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyetin ilanının Türk milletinin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından olduğunu vurgulayan Çalış, şunları kaydetti:

"29 Ekim 1923, tarihi boyunca esarete boyun eğmeyen aziz Türk milletinin, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlık örneğini ortaya koyarak zaferle taçlandırdığı en önemli gün olarak tarihimizde yerini almıştır.

Bu kapsamda bugün 97. yılını coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet destanımız ile her alanda gelişmiş ve üretken bir ülke olarak geleceğe yürümemiz gerektiğini, bizlerin gelecek nesillere en iyi şekilde aktarması ulvi görevlerimizdendir.

Büyük bir destanla kurulan Cumhuriyetimiz, gençlerimizin özverili ve gayretli çalışmaları ile ilelebet payidar kalacaktır.

Bu vesileyle Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz vatanımız için canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da Türkiye Cumhuriyeti'nin, aradan geçen 97 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma ve enerji olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat ettiğini bildirdi.

Birlik ve beraberlikle dostları sevindirmeye, düşmanlara da korku salmaya devam edeceklerini belirten Çolakbayrakdar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sürekli ilerleyen, gelişen ve uluslararası alanda giderek daha fazla söz sahibi olan ülkemizin 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olmasının sevincini yaşıyoruz. Bu vesile ile muasır medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement