3. Ar-Ge Sanayi Akademi Buluşması - Son Dakika
Güncel

3. Ar-Ge Sanayi Akademi Buluşması

Adana'da 3. Ar-Ge Sanayi Akademi Buluşması gerçekleştirildi.

10.09.2017 12:09

Adana'da 3. Ar-Ge Sanayi Akademi Buluşması gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK Marmara Teknokent yürütücülüğünde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı desteğiyle Adana Valiliği, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Çukurova Kalkınma Ajansı, Çukurova Üniversitesi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Çukurova Teknokent iş birliğiyle düzenlenen 3. Ar-Ge Sanayi Akademi Adana Buluşması bir otelde yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'nın kalkınmasının Türkiye'nin kalkınmasına katkı sunacağını belirtti.

Sözlü, "Türkiye'nin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi henüz yerli malı kullanma içgüdüsüne erişememiş olması. Yerli, milli, bu ülkede tasarlanmış ürün kullanma alışkanlığını sadece kamudan beklememeli özel sektör de bu eğilim içinde olmalı. Kaynaklarımızı milli şirketlerimize aktarmalıyız. Millet olma bilinciyle bunu yapmalıyız çünkü Türkiye'de endüstride bir gelişme yaşanacak olursa o milli şirketlerimizle yaşanacak." ifadelerini kullandı.

Programa yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası yaklaşık 150 sanayi kuruluşu temsilcisi ile akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Ar-Ge Sanayi Akademi Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement