3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Mardin - Son Dakika
Güncel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Mardin

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

03.12.2016 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte Kızıltepe'deki kaymakamlık bünyesinde SODES projesi Engelsiz Yaşam Atölyesinde kurs gören engelliler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.

Programa katılan Mardin Valisi Mustafa Yaman, Ak Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı masaları dolaşarak engellilerle sohbet etti.

Açılış konuşmasını yapan Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yusuf Taşkın, toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmeyi sağlayacak imkanlara kavuşturulması devletin öncelikli görevleri arasında yer aldığını söyledi.

Tüm engellilere ve Mardin'in 10 ilçesinden gelen misafirlere merhaba dediklerini belirten Vali Yaman, bundan sonraki engellilerle ilgili programların daha farklı ve güzel olacağına inandıklarını kaydederek "Artık yerel yönetimlerde bu konuda destek verecektir. Bunda hükümetimizin çok önemli katkıları var. 2005 yılından bu yana hükümetin ciddi katkılar sundu ve bu katkılar artırılarak devam edecek. Bu katkılara Mardin'de de kamu kurumlarımız belediyelerimiz de destek verecekler inşallah."

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise şöyle dedi.

"Mardin'de engellilerle ilgili çok az şey yaptığımı söylemek isterim. Maalesef yaşadığımız olağanüstü gelişmeler 15 temmuz belası öncesinde haziran ve kasım seçimleri arasındaki o Türkiye'nin hakikaten çok zor zamanları ve o zor günleri çok özel engellilere yönelik politikalara sahip olmaktan bizi alıkoydu. Ama bu 3 aralık gününde şunu ifade etmek isterim Mardin için çok özel programlar yapmakla kendimizi mükellef sayıyoruz. Bir sonraki engelliler gününde inşallah çok daha projeli çok daha programlı ve çok daha hazırlıklı Mardin'e bir yıl içerisinde yapabileceklerimizin yada yaptıklarımızın muhasebesini yapacağımız bir gün olsun. Dünya farkındalık günü bütün engelli kardeşlerimizin kutlu olsun. Onların yaşamını kolaylaştırmak hepimizin elinde sadece devletin bir borcu değil onların istedikleri tek şey var farkında olmak ve sevilmek."

Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da herkesin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlayarak şunları söyledi:

"Engelli olmak bir seçim değildir engelli kardeşlerimizin işlerini kolaylaştırmak onlara yardımcı olmak bizim için bir insanlık vazifesidir."

Programa ev sahipliği yapan Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan katılan herkese teşekkür etti.

Program daha sonra engellilerin çeşitli gösterileri ile sona erdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Mardin
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Mardin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement