3'üncü Kuzugöbeği Mantar Festivali Fethiye'de Başladı - Son Dakika
Güncel

3'üncü Kuzugöbeği Mantar Festivali Fethiye'de Başladı

3\'üncü Kuzugöbeği Mantar Festivali Fethiye\'de Başladı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Yeşilüzümlü ve Yöresi Kuzu Göbeği Mantar Festivali' başladı.

08.04.2011 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Yeşilüzümlü ve Yöresi Kuzu Göbeği Mantar Festivali' başladı. Davul zurna eşliğinde açılan panayır alanında ilköğretim okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sunarken, davetlilere kazanlarda kaynatılan kuzugöbeği mantar çorbası ikram edildi.

Fethiye'nin Yeşilüzümlü Beldesi'nde 3'üncü Yeşilüzümlü ve Yöresi Kuzugöbeği Mantar Festivali başladı. Panayır alanındaki stantların açılmasıyla başlayan festivale, Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı, Yeşilüzümlü Belediye Başkanı CHP'li Önder Genç, Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz, sivil toplum örgütleri, yabancı turistler, halk ve öğrenciler katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Genç, "Yeşilüzümlü olarak oldukça şanslıyız. Kuzugöbeği mantarının yetiştiği bu topraklar bizim için oldukça değerli. Bu festivalimizle birlikte Yeşilüzümlü'nün dünyaya açılmasını sağlayacağız" dedi. Konuşmaların ardından katılan davetlilere, köylüler tarafından kazanlarda kaynatılarak yapılan kuzugöbeği mantar çorbası ikram edildi.

Festivalin son günü olan 10 Nisan tarihinde Türk Halk Müziği'nin sevilen isimlerinden Selda Bağcan sevenleriyle buluşacak. - Muğla/ Fethiye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3'üncü Kuzugöbeği Mantar Festivali Fethiye'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement