30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramında Belediye Otobüsleri Ücretsiz - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramında Belediye Otobüsleri Ücretsiz

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramında Belediye Otobüsleri Ücretsiz

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda hizmetlerin aksamaması için gereken tüm tedbirleri alarak, hazırlıklarını tamamladı.

28.08.2017 15:34

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda hizmetlerin aksamaması için gereken tüm tedbirleri alarak, hazırlıklarını tamamladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramında belediye otobüsleri ücretsiz olacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden bayram hazırlıklarına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Buna göre, belediye ekipleri, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirebilmeleri amacıyla 24 saat görevde olacak.

Bayram boyunca ücretsiz toplu taşıma

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı süresini huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için hizmetlerini kesintisiz olarak devam ettirecek. Bu çerçevede, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 30 Ağustos 2017 Çarşamba günü saat 00.00'dan 24.00'e kadar vatandaşlar ulaşımdan ücretsiz yararlanabilecekler. Ayrıca vatandaşların dost ve akrabalarıyla Kurban Bayramı'nda bir araya gelebilmelerini sağlamak amacıyla 01 Eylül 2017 Cuma günü saat 00.00'dan başlayarak 4 Eylül 2017 Pazartesi günü 24.00'e kadar bayramda ücretsiz seyahat uygulaması bayramı süresince de devam edecek.

Mezarlıklara ücretsiz servis

Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini de kolay hale getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi tarafından arife günü ile Kurban Bayramının birinci ve ikinci günlerinde 08.00-17.00 saatleri arasında her saat başı Taş Bina önü ile Makine İkmal sahasından Akbelen ve Güneykent Mezarlıklarına ücretsiz servis araçları kaldıracak.

Tatil süresince otogar hizmetlerine de 24 saat boyunca devam edecek olan ekipler, şehir dışından gelen vatandaşlara kesintisiz ulaşım hizmeti sunarken, şehir içi trafik düzenini sağlamak maksadıyla sinyalizasyon ışıklarında problemlerin yaşanmaması için kurulan nöbetçi ekipler de trafik hizmetlerine kesintisiz devam edecekler.

Kurban Bayramı boyunca rutin temizlik ve ilaçlama işlerini aksatmadan sürdürecek olan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler ise oluşan kirlilikleri kısa sürede ortadan kaldıracak ve gerekli tüm tedbirler de alınacak. Şehrin temizliğine devam eden ekipler aynı zamanda, mobil kesim ünitelerinin ve mezbahaların da temizliklerini gerçekleştirecek.

Çağrı merkezi bayramda da Mersinlilerin çağrılarına cevap verecek

7/ 24 saat esasıyla görev yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi, Kurban Bayramı boyunca Mersinlilerin hizmetinde olacak. Büyükşehir Belediyesi'nden talep, şikayet ve öneride bulunacak olan vatandaşlar, bayram süresince 444 2 153 numaralı telefonu arayabilecekler.

Öte yandan, bayram süresince oluşabilecek trafik kazaları, arama-kurtarma operasyonları ve yangın gibi afetlere karşı, İtfaiye Daire Başkanlığı da görev başında olacak. Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri de Kurban Bayramı ile ilgili tüm tedbirleri alarak, vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda bayramlarını geçirebilmesi için 24 saat boyunca görevi başında olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen mezbaha, mobil ve sabit kurban kesim yerlerinde gerekli önlemleri alacak olan ekipler, kaçak kesim yapanlar ile ilgili gerekli denetimleri yaparak, tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemin yapılması için konuyu ilgili birimlere yönlendirecek.

Bayramda şeker, çikolata ve tatlı gibi gıdaların yoğun talep görmesi dolayısıyla vatandaşların haksızlığa uğramaması, hijyenik ve kaliteli gıdalar tüketmesi amacıyla işyeri denetimlerini de arttıracak olan ekipler, vatandaşların güvenli ve huzurlu bir seyahat yaparak sevdiklerine kavuşmaları için toplu taşıma araçları ve otogarlarda da denetimlerini artırarak sürdürüyor. Özellikle mezarlıklar ile şehrin tüm yerlerinde ekip sayısı artırılarak dilenci ve seyyar satıcılar konusunda da hassas davranan zabıta ekipleri, 10 günlük bayram tatili nedeniyle tatil için kente gelen vatandaşların rahat bir şekilde tatillerini yapabilmeleri amacıyla kıyılar ve sahillerdeki denetimlerini tatil süresince devam ettirecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramında Belediye Otobüsleri Ücretsiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement