4 Kişiyi Öldürdüğü Öne Sürülen Zanlının Yakalanması - Son Dakika
Yerel

4 Kişiyi Öldürdüğü Öne Sürülen Zanlının Yakalanması

Konya ve Afyonkarahisar'da 2'si kadın 4 kişiyi gasbedip öldürdüğü öne sürülen zanlının, reddettiği cinayetide toplanan delillerin incelenmesi sonucu işlediği ortaya çıktı.

15.03.2012 17:09

Konya ve Afyonkarahisar'da 2'si kadın 4 kişiyi gasbedip öldürdüğü öne sürülen zanlının, reddettiği cinayetide toplanan delillerin incelenmesi sonucu işlediği ortaya çıktı.

Birlikte yaşadığı kadının masraflarını karşılayabilmek için olayları gerçekleştiren zanlı Erhan G, 24 Ağustos 2011 tarihinde yakalanmış, para için 11 Ağustos 2011'de Akşehir'in Gölçayır beldesinde tabancayla vurarak Yakup Okumuş'u, 23 Ağustos 2011'de Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde tır şoförü Gökhan Keser'i, 12 Ağustos 2011'de Afyonkarahisar'ın merkeze bağlı Çamözü köyünde Türkan Sarkut'u öldürdüğünü itiraf etmişti.

Bir cinayeti kendisinin işlediğini reddetmiş ancak 3 cinayetin dışında bir kişiyi daha öldürdüğünü itiraf etmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Zanlı Erhan G'nin Akşehir'de 25 Temmuz 2011'de evinde ölü bulunan Azerbaycan uyruklu Hacer Rahimova'yı (41) silahla ateş ederek vurduğunu itiraf etmesi üzerine, hakkında "normal ölüm" raporu verildikten sonra defnedilen kadının mezarından çıkarılan cesedine 26 Ağustos 2011'de yapılan otopside cinayete kurban gittiği ortaya çıkmıştı.

19 Temmuz 2011'de Akşehir'in Doğrugöz beldesinde bıçaklanmış halde bulunan Arife Korkmaz'ı (61) öldürdüğü yönündeki iddiayı kabul etmeyen zanlının, cinayetini işlemediğini ispatlamak için başka bir kadın cinayeti ile 3 hırsızlık olayını, gasbettiği altınların çapını, markasını ve cinayeti gerçekleştirdiği evlerin özelliğini söylediği ileri sürülmüştü.

Arife Korkmaz cinayetiyle ilgili Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekipleri, olay yerinde yaptıkları titiz çalışmalar sonucunda delilleri toplamış, toplanan deliller Cumhuriyet savcılığına teslim edilmişti.

Konya Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Elde edilen maddi delilerle işlediği 4 cinayet suçunu kabul etmek zorund kalan şüpheli E.G, 19 Temmuz 2011 tarihinde Akşehir ilçesi Doğrugöz beldesi Akşehir-Afyonkarahisar çevre yolu kenarında haşhaş tarlası içerisinde A.K, isimli bayanın kafasına sert bir cisimle vurularak öldürülmesi olayını işlediğini kabul etmemiştir.

Şüpheli işlediği suçlardan dolayı adli makamlarca tutuklanarak Akşehir Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna konulurken, Doğrugöz beldesinde meydana gelen A.K, isimli bayanın öldürülmesi olayıyla ilgili çalışmalar Konya İl Jandarma Komutanlığınca titizlikle sürdürülmeye devam edilmiştir.

A.K, isimli bayanın öldürülmesi olayının; diğer dört öldürme olayıyla benzerlik göstermesi, yer ve tarih olarak birbirine yakın olması, maktullerden maddi değeri küçük eşyaların gasbedilmesi, olayların hepsinin Akşehir-Afyonkarahisar çevre yolu yakınında cereyan etmesi sebebiyle tüm şüpheler E.G. üzerinde yoğunlaştırılarak çalışmalar bu yönde sürdürülmüştür. Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme timi tarafından maktulün tırnakları arasından alınan doku örnekleri ile olay yerinde ki eşyaların incelenmesi neticesinde küçük bir kan damlacığından hassas yöntemlerle alınan biyolojik bulgular ile şüpheliden alınan kan örneğinin kriminal laboratuvarında yapılan DNA incelemesi neticesinde genotip olarak uyumlu olduğunun görülmesi üzerine bu olayında şüpheli E.G. tarafından işlendiği anlaşılmıştır."

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 4 Kişiyi Öldürdüğü Öne Sürülen Zanlının Yakalanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement