4. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı 12 Haziran'da - Son Dakika
Güncel

4. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı 12 Haziran'da

4. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansının "Motor Sistemin Nörogelişiminden Nörodejenerasyonuna" odaklanan teması ilgi çekiyor.

09.06.2014 12:24  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suna ve İnan Kıraç Vakfı işbirliğiyle, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Nörodejenerasyon Araştırma Laboratuvarı'nın (NDAL) düzenlediği Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansları'ndan dördüncüsü bu sene 12-14 Haziran 2014 tarihleri arasında Pera Müzesi Oditoryumu'nda gerçekleşecek.

İki yılda bir düzenlenen ve ilki Nisan 2007'de yapılan Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansları konularında dünya çapında ünlü uluslararası bilim insanlarını ve uzmanlarını ağırlıyor. Geçtiğimiz yıl Gezi olayları nedeniyle bu seneye ertelenen 4. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı'nın "Motor Sistemin Nörogelişiminden Nörodejenerasyonuna" odaklanan teması ilgi çekiyor.

"Ölüm geni" araştırmalarına katkısıyla 2002 Nobel Tıp Ödülü'nü paylaşan ABD'li nörobiyolog Prof. H. Robert Horvitz'in açılış konuşmasını yapacağı 4. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı, Prof. Dr. A. Nazlı Başak (NDAL Direktörü), Prof. Dr. Jeffrey Macklis (Harvard Üniversitesi Kök Hücre ve Rejeneratif Biyoloji Profesörü) ve Dr. Robert Brown (Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi, Nöroloji Bölümü Başkanı) başkanlığında gerçekleşiyor.

Motor nöron biyolojisi yanında, gelişim biyolojisindeki önemli aşamaların yaşlanan nöron hücrelerinde neden olduğu nörodejeneratif süreçlere etkisine odaklanılacak olan "Motor Sistem: Gelişimden Nörodejenerasyona" başlıklı 4. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı'nda alanında söz sahibi olan dünyaca ünlü konuşmacılar en güncel çalışmalarını paylaşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 4. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı 12 Haziran'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement