4c'liler Nasıl Emekli Olur? - Son Dakika
Ekonomi

4c'liler Nasıl Emekli Olur?

Son dönemin önemli konularından birisi olan 4C liler nasıl emekli olabilir?

07.12.2017 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemin önemli konularından birisi olan  4C liler nasıl emekli olabilir?  emekli olmak için yapması gerekenler  nelerdir?  Hangi memurlar 4C li olarak emekli olamaz? Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru süreleri ne kadardır gibi soruları cevaplayan yazımızı inceleyebilirsiniz.

Memurlar 4C'li Olarak Nasıl Emekli Olabilirler?

En az 10 yıl memurluk yapmış daha sonra memurluktan istifa etmiş bir kişi Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurarak keseneklerine yani primlerini kurum karşılıklarına kendisi ödeyerek yani Emekli Sandığı iştirakçiliğini devam ettirerek  4C li olarak emekli olabilir. Yani en az 10 yıllık memurluk yapmış ve daha sonra memurluktan ayrılmış bir kişi primlerimi ödemeye devam etmesi halinde memur olarak emekli olabilir.

Memurluktan Atılmamış Olmak Yani İstifa Etmek Öncelikli Şart

Bu şekilde iştirakciliğiin devam etmesi için en önemli koşullardan birisi memurluktan atılmamış yani istifa ederek  ayrılmış olmaktır.  memurluktan atılanlar memur olmak için gerekli şartları Kaybedenler bu uygulamadan yararlanamazlar. Ayrıca kendi keseneklerinin ödeyerek emekli olacak memurların en az 10 yıl memurluk yapmış olmaları şart 10 yıldan daha kısa memur olarak görev yapan kişiler bu şekilde iştirakçiliklerini  devam ettiremezler.

Emekli Sandığından Sigortalı Olanlar

Sigortalılıkları emekli sandığına tabi olarak devam edeceklerin ödeyecekleri kesenekler miktarı yani prim miktarı Memuriyetten ayrıldıkları kadrolarının karşılığı olan dereceye göre belirlenir kendi cebinden kesenek ödeyenlere  her yıl 1 kademe Her 3 yıl için ise 1 derece verilir. Bu uygulamadan  yararlanmak için Memuriyetten ayrıldıktan sonra En geç altı ay içinde SGK ya başvurma zorunluluğu bulunmakta 6 ay  sonrasında SGK ya başvuranlar ne yazık ki bu haklarını kaybediyorlar.

Kaynak: Kucukisletmeler.com

Son Dakika Ekonomi 4c'liler Nasıl Emekli Olur? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement