5 YIL SONRA ORTAYA ÇIKAN TEKİN UĞURLU CİNAYETİNDE, 2 ŞÜPHELİ HAKKINDA MÜEBBET HAPİS TALEBİ - Son Dakika
Güncel

5 YIL SONRA ORTAYA ÇIKAN TEKİN UĞURLU CİNAYETİNDE, 2 ŞÜPHELİ HAKKINDA MÜEBBET HAPİS TALEBİ

PENDİK'te boş arazide 5 yıl sonra cesedine ulaşılan iş insanı Tekin Uğurlu cinayetiyle ilgili soruşturmada, şüpheliler Mustafa Macit ve Melikşah Kalkan hakkında 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası, Bektaş Kalkan, Döne Kalkan ve Sakine Kalkan için ise 'Suç delillerini yok etme,...

09.03.2023 11:44  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PENDİK'te boş arazide 5 yıl sonra cesedine ulaşılan iş insanı Tekin Uğurlu cinayetiyle ilgili soruşturmada, şüpheliler Mustafa Macit ve Melikşah Kalkan hakkında 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası, Bektaş Kalkan, Döne Kalkan ve Sakine Kalkan için ise 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Tekin Uğurlu ile şüpheli Melikşah Kalkan'ın olay tarihinden 5 yıl önce tanıştıkları anlatıldı. Olay tarihinden önce, yaklaşık 2 yıllık süreçte Tekin Uğurlu ile Melikşah Kalkan'ın samimiyetlerinin arttığı ve ortak olarak iş yaptıkları kaydedildi. Tekin Uğurlu'nun 8 Ocak 2018 tarihinde görüldüğü, ardından evine gitmemesi nedeniyle ailesi tarafından kayıp ihbarı yapıldığı, tüm aramalara rağmen bulunamadığı belirtildi.

BAŞKA BİR CİNAYET SORUŞMASINDA TEKİN UĞURLU CİNAYETİ İTİRAFI

Şüpheli Mustafa Macit'in başka bir cinayet olayıyla ilgili Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne verdiği ifadede, Tekin Uğurlu cinayetini itiraf ettiği iddianamede yer aldı. Mustafa Macit'in cinayeti itiraf etmesinin ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verildi. Mustafa Macit olayın yaşandığı yere getirilerek yer tespiti yapıldı. Yapılan kazıda, yaklaşık 5 yıl sonra Tekin Uğurlu'nun cesedine ulaşıldı.

Cesede ulaşılmasının ardından soruşturma derinleştirildi. Melikşah Kalkan'ın olay tarihinde yaklaşık 500-600 bin lira civarında bir borcunun olduğu, olay günü Tekin Uğurlu'nun kendisine bozdurması için 20 bin lira değerinde 6-7 adet senedi cirolayarak verdiği kaydedildi. Tekin Uğurlu'nun Melikşah Kalkan ile iş yerinden ayrıldıktan sonra, Erdal Uğurlu ile metroya bindiği anlatıldı. Bu sırada Melikşah Kalkan'ın telefonla araması üzerine Tekin Uğurlu'nun metrodan Bostancı durağından indiği belirtildi. Melikşah'ın kullandığı ve içerisinde Mustafa Macit'in de olduğu otomobile binen Tekin Uğurlu'nun, birlikte Ankara istikametine ilerledikleri bildirildi. Melikşah Kalkan'ın tartışmaya başladığı Tekin Uğurlu'ya başının arkasından silahla ateş ederek öldürdüğü anlatıldı.

İLK BOŞ ARAZİYE ATILDI DAHA SONRA KORKU ÜZERİNE GÖMÜLDÜ

Cinayet sonrası Melikşah Kalkan'ın babası Bektaş Kalkan'ın oturduğu binanın altında bulunan garaja cesedi getirdiği, Bektaş Kalkan ve Mustafa Macit'le birlikte kesici bir aletle Tekin Uğurlu'nun cesedini parçalara ayırarak, 3 farklı çöp poşetine koydukları iddianamede yer aldı. Tekin Uğurlu'nun cesedinin 3 çöp poşetine konulduktan sonra Mustafa Macit tarafından 9 Ocak 2018 tarihinde çalılık alana atıldığı belirtildi. Mustafa Macit'in daha sonra olay yerinden uzaklaştığı kaydedildi. Bir gün sonra Melikşah Kalkan'ın uyarıları üzerine Mustafa Macit'in olay yerine tekrar giderek cesedi gömdüğü belirtildi. Cinayetin işlenmesinin ardından Döne Kalkan ve Sakine Kalkan'ın kan lekelerinin temizlenmesine yardım ettikleri de iddianamede yer aldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Mustafa Macit ve Melikşah Kalkan hakkında 'Kasten öldürme' suçundan müebbet, diğer şüpheliler Bektaş Kalkan, Döne Kalkan ve Sakine Kalkan'ın ise 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

5 YIL SONRA ORTAYA ÇIKAN TEKİN UĞURLU CİNAYETİNDE, 2 ŞÜPHELİ HAKKINDA MÜEBBET HAPİS TALEBİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5 YIL SONRA ORTAYA ÇIKAN TEKİN UĞURLU CİNAYETİNDE, 2 ŞÜPHELİ HAKKINDA MÜEBBET HAPİS TALEBİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement