6 Torun Sahibi Hediye Teyze 62 Yaşında Okuma-yazma Öğrendi - Son Dakika
Yerel

6 Torun Sahibi Hediye Teyze 62 Yaşında Okuma-yazma Öğrendi

6 torun sahibi Hediye Teyze 62 yaşında okuma-yazma öğrendi Okuma yazmayı Yunusemre Belediyesi ile öğrendilerMANİSA - Yunusemre Belediyesi tarafından Barbaros Mahallesi Hanımlar Lokali'nde okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik kurs düzenlendi.

08.11.2017 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 torun sahibi Hediye Teyze 62 yaşında okuma-yazma öğrendi

Okuma yazmayı Yunusemre Belediyesi ile öğrendiler

MANİSA - Yunusemre Belediyesi tarafından Barbaros Mahallesi Hanımlar Lokali'nde okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik kurs düzenlendi. Kursun en azimli öğrencilerinden 3 çocuk, 6 torun sahibi 62 yaşındaki Hediye Kasacı, yıllar sonra da olsa okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yunusemre Belediyesi hanım lokalleri ve meslek edindirme kursları bünyesinde açtığı kurslarla vatandaşın takdirini kazanıyor. Çalışmalar kapsamında Barbaros Hanımlar Lokali'nde açılan okuma yazma kursunda, çeşitli nedenlere eğitim alamayan kadınlara okuma yazma öğretiliyor. Kursa katılan 62 yaşındaki Hediye Kasacı ve kardeşi 50 yaşındaki Filiz Demircioğlu yıllar sonar da olsa okuma yazma öğreniyor. 3 çocuk, 6 torunu olan Hediye Kasacı, yakınlarının tavsiyesi üzerine katıldığı kurstan oldukça memnun olduğunu belirterek, "Annemler okula göndermediği için bu yaşıma kadar okuma yazma öğrenememiştim. Okumayı çok sevdiğimiz için bir yakınımızın tavsiyesi ile Barbaros Hanımlar Lokali'ne başvuruda bulundum. Kardeşim ile beraber kursa başladık. Bu yaşta okuma yazma öğrenmeye başladığım için çok mutluyum. Yunusemre Belediye Başkanımıza burayı açtığı için çok teşekkür ederim. Allah Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi'den razı olsun" diye konuştu.

50 yaşındaki Filiz Demircioğlu ablası ile beraber geldiği kursların faydalı geçtiğini dile getirerek duygularını şu sözlerle ifade etti: "3 çocuğum var. Daha önceden kurslara gitmiştim ama tam okuma yazmayı sökememiştim. Ablam ile beraber Barbaros Hanımlar Lokali'ne geldik. Burada çok faydalı bir şekilde okuma yazma öğreniyoruz. Hocamdan ve Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun"

Kurslara ilişkin bilgi veren kurs eğitmenlerinden Hülya Şıktaşlı da okuma yazma bilmeyen kadınları kurslara davet ederek, "30 sene devlette hizmet vermiş bir insan olarak böyle bir projede görev almak istedim. Öğrencilerim arasında beni en çok etkileyen Hediye hanım oldu. 62 yaşında ve torunları olduğu halde okuma yazmayı öğrenmek istedi. Kendisi kardeşi ile beraber kursumuza başvurdu. Şu anda çok azimliler. İnanıyorum ki bir ay sonra pankart açacak duruma gelecekler. Hediye teyzemizin kullandığı defter geçen sene 1. sınıfa giden torununun defteri. O yüzden de torunun kullanmadığı kitapları, defterleri ananemizde kullanarak okuma yazma öğretiyoruz. Hediye teyzemiz bundan sonraki yaşantısında torunlarına hikaye okuyacak. Hiçbir şeyde olmasa bile torunlarınıza hikaye okumak istiyorsanız mutlaka okuma yazma öğrenin" dedi.

6 Torun Sahibi Hediye Teyze 62 Yaşında Okuma-yazma Öğrendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 6 Torun Sahibi Hediye Teyze 62 Yaşında Okuma-yazma Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement