63. FIFA Kongresi Sona Erdi - Son Dakika
Spor

63. FIFA Kongresi Sona Erdi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), futbol sahalarında ırkçı eylemler yaşanması halinde küme düşürme, puan silme, turnuvalara katılamama ve en az 5 maç hak mahrumiyeti gibi ciddi yaptırımlar öngören yeni kuralları oybirliğiyle...

31.05.2013 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), futbol sahalarında ırkçı eylemler yaşanması halinde küme düşürme, puan silme, turnuvalara katılamama ve en az 5 maç hak mahrumiyeti gibi ciddi yaptırımlar öngören yeni kuralları oybirliğiyle kabul etti. FIFA İcra Kurulu'na ilk kadın üye seçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören'in de katıldığı 63. FIFA Kongresi Mauritius'ta sona erdi. Jeffrey Webb yönetimindeki yeni kurulan FIFA Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Ekibi'nin ırkçılığa karşı aldığı taslak yaptırım kararları, bağlı federasyon üyelerinin onayı alınarak kabul edildi.

Yeni kurallara göre, taraftarının veya kulübün neden olduğu ciddi veya tekrar eden ırkçılık eylemi durumunda, takımların UEFA Şampiyonlar Ligi gibi önemli organizasyonlara katılması yasaklanacak. Futbolcular veya yetkililerin ırkçı eylemde bulunduğu tespit edilirse de bu kişilere en az 5 maç hak mahrumiyeti cezası verilecek ve bu ceza süresince, sorumluların stada girmesine izin verilmeyecek.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, "Bu yıl yaşanan bazı berbat vakalar, futbolun ve toplumun geri kalanının üstüne büyük gölge düşürdü.

Burada ırkçılık, cehalet, ayrımcılık, hoşgörüsüzlük, dar görüşlülüğün yol açtığı önyargı gibi nefret içerikli siyasetlerden bahsediyorum. Bu, medeniyetsiz, ahlaksız ve yok edici güçten hepimiz nefret ediyoruz. Artık bir şeyler yapmaya başladık" ifadesini kullandı.

FIFA'NIN İLK KADIN İCRA KURULU ÜYESİ

Diğer yandan Burundili Lydia Nsekera, kongrede yapılan seçimlerde FIFA İcra Kurulu'na giren ilk kadın üye oldu. Seçimde 95 ile en fazla oyu alan Nsekera, 4 yıllığına FIFA İcra Kurulu'na girerken, 70 oy alan Avustralyalı Moya Dodd ve 38 oy alan Turks ve Caicos Adaları'ndan Sonia Bien-Aime ise bir yıllığına geçici üye olarak FIFA'nın en üst kademesinde yer almaya hak kazandı. FIFA Kongresi'ne Başkan Demiören'in yanı sıra 2. Başkan Vekili Servet Yardımcı ve Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin de katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement