65 Yıllık Bıçakcı 'Yılın Ahisi' Seçildi - Son Dakika
Güncel

65 Yıllık Bıçakcı 'Yılın Ahisi' Seçildi

65 Yıllık Bıçakcı \'Yılın Ahisi\' Seçildi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından düzenlenen Ahilik Haftası etkinliğinde 'Yılın Ahisi' seçilen 65 yıllık bıçakçı 75 yaşındaki İbrahim Argut'a plaket verildi, Ahilik kaftanı giydirildi.

15.05.2015 15:24  Güncelleme: 15:40

Ahilik Kültürü Haftası Sivas'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların ikinci gününde SESOB tarafından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde program düzenlendi. Programa Sivas Vali Vekili Ömer Kalaylı, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve bazı protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, SESOB Başkanı Beşir Köksal Ahilik kültürünün önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Daha sonra özel bir tiyatronun oyuncuları tarafından Ahilik kültürü anlatılarak temsili olarak şed kuşatma töreni yapıldı. Ardından 'Yılın Ahisi' olarak seçilen 65 yıllık bıçakçı İbrahim Argut'a Vali Vekili Ömer Kalaylı tarafından plaket verilerek Ahilik kaftanı giydirildi.

Belediye Başkanı Sami Aydın'a ise SESOB başkanı Köksal tarafından Ahilik onur ödülü verildi. Program, Vali Vekili Kalaylı ve milletvekili Bilgin'in katılımcılara etli bulgur pilavı ve ayran ikram etmesiyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 65 Yıllık Bıçakcı 'Yılın Ahisi' Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement