7. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri Başladı - Son Dakika
Yerel

7. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri Başladı

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri başladı.

20.03.2013 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri başladı.

Uluslararası Çukurova Sanat Günleri Genel Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu, Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda düzenlenen açılışta yaptığı konuşmada, etkinliğin nevruz günlerinde yapılmasının anlamlı olduğunu belirterek, dünyanın farklı yerlerinde bu tür bahar şenliklerinin değişik isimlerle kutladığını anlattı.

Çukurova'nın kültür etkinlikleri kapsamında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Yiğenoğlu, şunları kaydetti:

"Dünya kültürünün etkileşiminin kök salması bağlamında dünyada birinci delta Mezopotamya, ikinci delta Nil ise Çukurova üçüncü delta olarak çok önemli bir yere sahiptir. Bu etkinlikleri inatla ve inançla yürütüyoruz. Hiç kimseden destek görmesek de sokakları sahne yapıp halkımızı bilinçlendirme yolunda bu çabalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü biz bu alanı bıraktığımız anda kültür sanat alanında bile rant ortamı yaratacak mafyalaşmalara bu alana terk edeceğiz. Bunu biliyoruz. O nedenle bu etkinliği sonuna dek sürdüreceğiz."

Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz de sanatsal etkinliklere katılımın ülke genelinde az olduğunu ifade ederek, "Ülkenin her yerinde popüler olanın dışında aşağı yukarı nitelik olarak salonlardaki doluluk bu kadar. İstanbul'da da Ankara'da da İzmir'de de bu böyle. Gönül salonu üniversite öğrencileriyle dolduralım ister. Önemli olan bu niyeti ısrarla ve inatla sürdürebilmek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında, Çukurova kültürüne çalışmalarıyla katkı sağlayan sanatçı ve akademisyenler verilen "Çukurova Ödülü" Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Artun'a takdim edildi. - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 7. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement