8. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı - Son Dakika
Güncel

8. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı

İki gün önce ziyaretçilere kapıları açılan 8. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nın resmi açılışı yapıldı.

29.04.2019 14:58

İki gün önce ziyaretçilere kapıları açılan 8. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nın resmi açılışı yapıldı.

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Kültür A.Ş'nin 375 yayınevinin katılımıyla düzenlediği fuarda, 250 yazar okuyucularıyla buluşuyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda düzenlenen fuarın açılışında konuşan Malatya Valisi Aydın Baruş, yazar "Cemil Meriç" temasının fuarda işlenmesinin gençlerin Meriç'i daha iyi anlaması açısından önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Kitapların içerisinden saklı hazine bulunduğunu ve bu hazineyi keşfetmenin okumaktan geçtiğini analatan Baruş, "Kitap okumak okyanuslara açılan bir keşif yolculuğudur. Cemil Meriç'in ifadesiyle 'meçhule açılan bir kapıdır kitap.' Kitap ilim, irfan ve medeniyettir. Kitaptan değil, kitapsızlıktan korkmalıyız. " ifadelerini kullandı.

Baruş, son yıllarda ülke genelinde kitap fuarları düzenlendiğini bildirerek, şöyle devam etti:

"Bu fuarlar fikir dünyamızı geliştirmektedir. Bu tür fuarlar geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaba olan sevgisini arttırmaktadır. Bu durum hepimize umut ve mutluluk vermekte. Okuyan nesil, muhakkak ki aydınlık yarınların müjdeleyicisi."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise düzenledikleri fuarın hayırlı olmasını temenni etti.

Gençlerin ve çocukların kitap okumasını önemsediklerini işaret eden Gürkan, "Kitap fuarına 250 yazar davet ettik, 375 yayınevi fuara katıldı. Yazar-okur buluşmaları kapsamında okurlar yazarlarla bir araya gelme, onları tanıma fırsatı bulacak." diye konuştu.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'da programda selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından Baruş, Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce ve Tatlı açılış kurdelesini kesmelerinin ardından, fuarı gezdi.

Baruş, fuarda çocuklara kitap hediye etti.

8. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement