​Mihriban Aviral Unutulmaz Türküleri İlk Kez Latin Caz İle Buluşturuyor - Son Dakika
Güncel

​Mihriban Aviral Unutulmaz Türküleri İlk Kez Latin Caz İle Buluşturuyor

​Mihriban Aviral Unutulmaz Türküleri İlk Kez Latin Caz İle Buluşturuyor

Latin & Etnik Caz flüt virtüözü Mihriban Aviral, yeni albümü "CanJazzım Türküler İlk Nefes" ile müzikseverlerle buluşuyor.

28.09.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendi topraklarının öz kültürüne ait zengin ezgileri, evrensel formda yeniden düzenleyerek dünyaya tanıtmayı amaçlayan flüt sanatçısı Mihriban Aviral, yeni albümü "CanJazzım Türküler İlk Nefes" ile sevenleriyle bir araya geliyor.

Tabancamın Sapını Gülle Donatacağım ve Çayelinden Öteye isimli türküleri büyük bir özenle Latin Caz formunda düzenleyen ve flütüyle türkülere can veren Aviral, yeni albümünün orkestra ve flüte uyarlamaları için Grammy Müzik Ödüllü sanatçı Nestor Torres ile çalıştı. Türkiye'de bu güne kadar hiç gerçekleştirilmemiş olan "Latin Caz" tarzında "solo flüt" çalan ilk ve tek sanatçı Aviral, seslendirdiği eserlerde kesintisiz ve yoğun bir performans sergiliyor. Dünyaca ünlü otoritelerin de dikkatini çeken sanatçı, yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli festival ve organizasyonlarda Latin caz konserleri veriyor.

Uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda görev yaptıktan sonra Latin caz müziğine yönelen Mihriban Aviral, kariyerinde yeni bir sayfa açarak "CanJazzım Türküler İlk Nefes" albümüyle müzik tutkunlarına keyifli bir deneyim yaşatıyor.

Mihriban Aviral "CanJazzım Türküler İlk Nefes" ile müziğin evrensel diliyle kültürler arası bağlar kurmayı amaçladığını söylüyor. Caz ve Latin caz müziğini toplumumuz insanlarına sevdirmeyi, bunun yanı sıra Türk kültürünü simgeleyen türkülerimizi caz ve Latin caz benzeri kalıplar kullanarak aranje edip, bu tarz müziklerle yakından ilgilenen dünya toplumlarına sunmayı hedefliyor.

Etnik Türk kültürünü dünya toplumlarına "evrensel müzik dili" ile anlatmanın, toplumları yakınlaştırarak "dünya barışına" katkı sağladığını düşünen Aviral, otoritelerce başarılı bulunan bir flüt sanatçısı olarak, çağdaş ve modern Türk kadınının da böyle bir arenada var olduğunu göstermenin ve uluslararası platformlarda yer almanın önemini vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ​Mihriban Aviral Unutulmaz Türküleri İlk Kez Latin Caz İle Buluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement