AB ve Pakistan 'Stratejik Diyalog' Ortaklığında Mutabık Kaldı - Son Dakika
Dünya

AB ve Pakistan 'Stratejik Diyalog' Ortaklığında Mutabık Kaldı

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton "Stratejik Diyalog, ortaklığı iki taraf dışişleri temsilcileri arasındaki işbirliği düzeyini yükseltmek, bölgesel ve uluslara arası konularda karşılıklı görüş bildirip değerlendirme yapabilmek"...

05.06.2012 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton "Stratejik Diyalog, ortaklığı iki taraf dışişleri temsilcileri arasındaki işbirliği düzeyini yükseltmek, bölgesel ve uluslara arası konularda karşılıklı görüş bildirip değerlendirme yapabilmek açısından fırsat sağlayacaktır" dedi.

Bir dizi resmi temaslar çerçevesinde Pakistan'ın başkenti İslamabad'ta bulunan AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Başbakan Yusuf Rıza Gilani ve Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ile ayrı ayrı bir araya geldi. Ashton'ın Pakistanlı yetkililerle görüşmesinde AB ve Pakistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra angajman planı temelinde bir stratejik diyalog ortaklığının ele alındığı öğrenildi.

Görüşme sonrası Ashton ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar, Pakistan ile AB arasında ikili işbirliğin arttırılmasını amaçlayan 5 yıllık 'Stratejik Diyalog' ortaklığında mutabık kalındığını belirtti. Avrupa Birliği ile uzun vadeli bir ortaklık beklentisi içinde olduklarını belirten Khar, AB'ye 2010 yılındaki yıkıcı sel felaketi sonrasında Pakistan'a yaptıkları yardım ve verdikleri destek dolayı teşekkürlerini sundu.

Avrupa ülkelerinin Pakistan'ı desteklemeye devam edeceğini belirten Ashton ise Stratejik Diyalog' ortaklığı ile iki taraf ticari ilişkilerin geliştirilmesine ve anti-terör işbirliğinin genişletilmesi gibi ortaklığın amaçlandığını belirtti.

Ashton "Stratejik Diyalog' ortaklığı iki taraf arasındaki dışişleri temsilcileri arasındaki işbirliği düzeyini yükseltmek, bölgesel ve uluslara arası konularda karşılıklı görüş bildirip değerlendirme yapabilmek açısından fırsat sağlayacaktır. Biz yargı reformu dahil olmak üzere kurumların güçlendirilmesi, aşırılık, terörizm, bölgesel istikrarın sağlanması gibi ortaklaşa çalışmaları ve işbirliğini derinleştirmek istiyoruz" dedi.

Öte yandan; AB'nin Pakistan kurumları ile sivil toplumunu destekleme yönünde sahip olduğu kararlılığın bir simgesi olarak görülen 5 yıllık planla; birlik, ekonomi ve kalkınma alanlarındaki güçlüklerin aşılması ve Pakistan'la yakın ilişkiler içinde çalışmanın sürdürülmesi hedefleniyor. - İSLAMABAD

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya AB ve Pakistan 'Stratejik Diyalog' Ortaklığında Mutabık Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement