ABD destekli ordu tarafından istifa ettirilen Morales, Meksika'ya iniş yaptı - Son Dakika
Dünya

ABD destekli ordu tarafından istifa ettirilen Morales, Meksika'ya iniş yaptı

ABD destekli Bolivya Silahlı Kuvvetlerinin baskısıyla görevinden istifa eden Bolivya eski Devlet Başkanı Evo Morales, kendisine iltica hakkı tanıyan Meksika'ya iniş yaptı. Morales burada gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, "Daha güçlü bir şekilde Bolivya'ya döneceğim." dedi.

12.11.2019 23:05  Güncelleme: 23:33

Bolivya'da devlet karşıtı protestolar sebebiyle istifa eden Bolivya eski Devlet Başkanı Evo Morales, kendisine iltica hakkı tanıyan Meksika'ya iniş yaptı. Molares, burada gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, "Hayatta olduğum sürece siyasetin içinde kalmaya devam edeceğim. Daha güçlü bir şekilde Bolivya'ya döneceğim" ifadelerini kullandı.

"MEKSİKA'NIN İLTİCA HAKKI TANIMASI HAYATIMI KURTARDI"

Eski Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Pazar günkü istifasının ardından kendisine iltica hakkı veren Meksika hükümetinin sağladığı bir uçakla başkent Mexico City'e iniş yaptı. Uçaktan indikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Morales, "Meksika'nın bana iltica hakkı tanıması hayatımı kurtardı. Hayatta olduğum sürece siyasetin içinde kalmaya devam edeceğim" açıklamasında bulundu.

ABD destekli ordu tarafından istifa ettirilen Morales, Meksika'ya iniş yaptı

"DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DÖNECEĞİM"

Başkent Mexico City'de Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard tarafından karşılanan Morales, Meksika hükümetine teşekkür ederek, "Meksika hükümetine bana bu hakkı tanıdığı için teşekkür ediyorum. Ülkemden ayrı kaldığım için üzgünüm ancak daha güçlü bir şekilde Bolivya'ya döneceğim" ifadelerini kullandı.

ABD destekli ordu tarafından istifa ettirilen Morales, Meksika'ya iniş yaptı

NE OLMUŞTU?

Bolivya'da 20 Ekim'de yapılan seçimlerden sonra başlayan protesto gösterilerine polisler de dahil olmuştu. Bunun üzerine 4'üncü kez Devlet Başkanı seçilen Evo Morales, darbe girişimi olduğunu açıklayarak halkı darbe girişimi karşısında demokrasiyi barışçıl bir şekilde müdafaaya çağırmıştı.

Evo Morales ise polislerin göstericilere katılmasından sonra darbe çağrılarının yapılması üzerine, halkı darbe girişimi karşısında demokrasiyi barışçıl bir şekilde müdafaaya çağırmıştı. 11 Kasım'da Bolivya'da yapılacak ve yüz binlerce insanın katılmasının beklendiği dev yürüyüş öncesinde Morales, görevi bırakmasını isteyenlere, "istifa etmeyeceğim" diyerek rest çekmişti.

ABD destekli ordu tarafından istifa ettirilen Morales, Meksika'ya iniş yaptı

Polis protestolarının artması üzerine Savunma Bakanı Javier Zavaleta ise, "Devlet Başkanı Evo Morales ve hükümetimiz, silahlı kuvvetlere hiçbir koşulda sokaklarda herhangi bir askeri operasyon yapılmayacağına dair kesin bir emir verdi" açıklamasını yapmıştı.

ABD destekli Bolivya Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı Williams Kaliman, okuduğu bildiriyle Devlet Başkanı Evo Morales'in istifasını istemişti. Morales, ordunun istifasını istemesi üzerine ülkede barışın sağlanması için başkanlık görevini bıraktığını duyurmuştu.

ABD destekli ordu tarafından istifa ettirilen Morales, Meksika\'ya iniş yaptı
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya ABD destekli ordu tarafından istifa ettirilen Morales, Meksika'ya iniş yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement