ABD Konsolosu Batman Belediyesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

ABD Konsolosu Batman Belediyesini Ziyaret Etti

ABD Konsolosu Batman Belediyesini Ziyaret Etti

ABD Adana İkinci Konsolosu Saxton Ruiz ve ABD Ankara Büyükelçiliği iç politika bölümü görevlisi Adam K. Cardwell Batman Belediyesi'ni ziyaret etti.

05.03.2014 13:28

ABD Adana konsolosluğundan Batman Belediyesi'ne ziyaret!...
ABD Adana İkinci Konsolosu J.M. Saxton Ruiz ve ABD Ankara Büyükelçiliği iç politika bölümü görevlisi Adam K. Cardwell Batman Belediyesi'ni ziyaret etti.
İncelemelerde bulunmak üzere Batman'a gelen ABD Adana İkinci Konsolosu J.M. Saxton Ruiz ve ABD Ankara Büyükelçiliği iç politika bölümü görevlisi Adam K. Cardwell Batman Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanvekili Serhat makamında kabul etti. Ruiz ve Cardwell, Belediye Başkanvekili Serhat Temel makamında ağırladı. Türkiye'ye 7 ay önce geldiğini Batman'a da bu ilk ziyareti olduğunu dile getiren ikinci konsolos Ruiz bölgede dolaşmak ve herkesle tanışmak istediğini belirtirken, Ankara Büyükelçiliği iç politika bölümü görevlisi Adam K. Cardwell ise"Ankara büyükelçiliğinde çalışıyorum. Siyaset bölümünde görevliyim. Bir buçuk yıldan beri Türkiye'deyim. Türkiye'nin iç politikalarını takip etmeye çalışıyorum. Türkiye sadece Ankara ya da İstanbul'dan ibaret değil, fırsat buldukça Ankara'dan çıkıp Türkiye'nin değişik bölgelerini gezmeyi seviyorum" dedi.

'Uluslar arası aktörlerin barışa vereceği desteği değerli buluruz'

Batman Belediyesi yaptıkları ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Başkanvekili Serhat Temel "Bundan önceki elçilik yetkilileri ile de defalarca çok verimli görüşmelerimiz oldu. Süreç ile ilgili, bölgedeki toplumsal, sosyal, siyasal durumlarla ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Batman, Diyarbakır'dan sonra merkez nüfus bakımından en büyük ikinci şehir. Bununla bağlantılı genç bir şehir. Belediyemizin kuruluş tarihi 1955. Petrolün bulunması ve ilk rafinerinin kuruluşu ile birlikte şehirleşme de başladı. 1980-90'a kadar işçi kenti olarak adlandırılan Batman sosyal ve ekonomik durumu kısmen bölgedeki diğer illerimize göre daha iyi. Ama özellikle 1990'larda bölgede yoğun olarak başlayan çatışmalı ortam, köylerin yakılmasıyla birlikte Batman çok büyük göç alan bir kent oldu. Biz de Batman Belediyesi olarak yaşanan bu yoğun göçten kaynaklı hizmet konusunda büyük sıkıntılar yaşadık. Savaşla bağlantılı olarak yaşanan bir toplumsal sorun var. Bu sorunların başında kentte yaşayan insanların dil, kimlik gibi insani ve temel haklarının gaspı konusunda yaşanan büyük bir sıkıntı var. Biz de çalışmalarımızda halkımızın yaşadığı bu sorunlara ve bu sorunlardan doğan hassasiyetlerine duyarlı çalışmalar yapıyoruz. Yaşanan sorunların demokratik ve barışçıl ve müzakere yöntemiyle çözülebileceğine inanıyoruz. Şu anda yaşanan kısmi çatışmasızlık ortamının sağlanması yönünde Sayın Öcalan'ın hükümetle başlattığı süreç bir yılını doldurdu. Biz de bir BDP'li belediye olarak bu süreci destekliyoruz ve bu süreçte insan kayıplarının yaşanmamasını önemsiyoruz. Bu sürecin devamlılığının sağlanması ve kalıcı bir barışla son bulması için bütün bölge ve uluslar arası aktörlerin vereceği desteği çok değerli bulduğumuzu ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel ABD Konsolosu Batman Belediyesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement