Atatürk Havalimanı'nda, ABD'li Kadını Üzerine Oturarak Öldüren Polislere 16 Yıl Hapis İstendi - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'nda, ABD'li Kadını Üzerine Oturarak Öldüren Polislere 16 Yıl Hapis İstendi

2013 yılında Yeşilköy Atatürk Havalimanı'nda ABD'li kadını etkisiz hale getirmek için yüzüstü yatırılıp sırtına basılarak ölümüne neden oldukları gerekçesiyle, 4 polise 16 yıla kadar hapis cezası istendi.

25.10.2018 09:11  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013 yılında Yeşilköy Atatürk Havalimanı'nda ABD'li kadını etkisiz hale getirmek için yüzüstü yatırılıp sırtına basılarak ölümüne neden oldukları gerekçesiyle, 4 polise 16 yıla kadar hapis cezası istendi.

ABD'Lİ KADIN NEFESSİZ KALARAK ÖLDÜ

ABD vatandaşı Tracey Lynn Brown, 2013 yılında transit yolcu olarak bulunduğu Atatürk Havalimanı'nda tartışma yaşadığı polisler tarafından etkisiz hale getirilmek istenirken nefessiz kalarak yaşamını yitirdi.

"ETKİSİZ HALE GETİRİLİRKEN ZOR KULLANILDI"

Mütalaada; havalanı doktoru M.Ö. için 6 yıla kadar, 4 polis için ise 16 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi. Ayrıca ABD vatandaşı kadının ölüm nedeni olarak sanık polis memurlarının, "Etkisiz hale getirmeye çalışırken zor kullanarak, görev ve yetkilerinin gerektirdiği ölçüyü aşan düzeyde kuvvet kullanılması" olduğu gösterildi.

Atatürk Havalimanı'nda, ABD'li Kadını Üzerine Oturarak Öldüren Polislere 16 Yıl Hapis İstendi

POLİSLERE 16 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığıncayapılan soruşturma sonucunda, 12 polis hakkında , "Zor kullanma yetkisini aşarak ölüme neden olma" suçundan 12'şer yıldan 16 'şar yıla kadar, havaalanı doktoru olan M.Ö. içinse, "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi cezası istemiyle dava açıldı. Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıkların katılmazken, taraf avukatları katıldı.

SAVCI MÜTALAASINI AÇILADI

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, 4 Nisan 2013'te Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar yolcusu olarak bulunan maktul Tracey Lynn Brown saat 21:45 sıralarında dış hatlar terminalinde bulunan Pasaport Kontrol Büro Amirliği'nin bir odasına girdiği, dışarı çıkması yönünde uyarıldığı, çıkmaması üzerine zor kullanılarak dışarıya çıkartıldığı, sabaha karşı saat 04.00 sularında tekrar pasaport kontrol büro amirliğinin bulunduğu kata geldiği, büronun irtibat penceresinden uzanarak, oda içerisinde bulunan bir kısım malzemeleri görevli polis memurlarına doğru fırlattığı, eline makas aldığı, tekrar müdahele edilerek sakinleştirilmeye çalışıldığı ve Tracey Lynn Brown'ın sorunlu yolcu odasında alındığı ancak burada da saldırgan tutumlarının devam ettiği anlatıldı.

"SALDIRGAN DAVRANIŞLARI DEVAM ETTİ"

Olay anında ABD vatandaşı kadının görevli polis memurlarından U.T.'yi yaraladığına dikkat çekilen mütalaada olay şöyle anlatıldı: "Yere yatılarak etkisiz hale getirilerek kelepçe takıldı ve Brown sevk odasına götürüldü. Saldırgan davranışlarının devam etmesi yüzünden yeniden kelepçelendi. Yere yatırıldığı sırada sağlık durumunun bozulması ile Atatürk Havalimanı'nda bulunan klinikte görevli doktor M.Ö. ve ekibi çağrıldı. Doktor M.Ö.'nün talimatı üzerine sağlık teknisyenleri tarafından Tracey Lynn Brown'a kalp masajı uygulanrı daha sonrasında hastaneye sevk edildi."

Hastanede yapılan müdahalelere rağmen genç kadının hayatını kaybettiği hazırlatıldı ve İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurulu'ndan hazırladığı rapora yer verildi.

7 SANIK İÇİN BERAAT TALEP EDİLDİ

Mütalaanın sonunda savcı; sanık polisler, A.Y, U.T, N.Y, M.E.Ö, U.T, Ç.Ç. ve A.E.E'nin ayrı ayrı beraatleri istedi. Diğer sanık polisler H.T, M.A, F.A. ve S.Ö'nün de "Zor kullanma yetkisini aşarak kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan ayrı ayrı 12 yıldan 16 yıla kadar hapisleri istendi. Doktor M.Ö.'nün ise de "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi talep edildi. Sanıklardan M.K.'nın ise yaşamını yitirdiği ve bu yüzden bu isim için davanın düşürülmesi istendi.

Mahkeme, sanık avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Atatürk Havalimanı\'nda, ABD\'li Kadını Üzerine Oturarak Öldüren Polislere 16 Yıl Hapis İstendi

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'nda, ABD'li Kadını Üzerine Oturarak Öldüren Polislere 16 Yıl Hapis İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (66)

  • Neo: Herkesi polis bekçi yaparsan olacağı bu ceza yerinde olmuşşşşş 27 26 Yanıtla ...: aynen oyle 5 1
  • Klo: Söylenecek çok şey var aslında önceden adalet mülkün temeliydi temeller öleli çoğaldı bu gibi polisler polis dedim pardon bu gibi şerefsizler polis olamaz onları polis yapan devletcik varya ucu çok yere değer 4 42 Yanıtla
  • Mah mut: Tamamen polisin suçu, kadın yerde hareketsiz yatarken polisler nobetleserek kadının üzerine dizleriyle baskı yapıyor! Hangi can buna dayanır?.... 29 16 Yanıtla
  • Ali misafir: Polis burada suçsuz, görevi arasında Zor kullanma yetkisi var, kadın saldırgan eylemine devam ediyor, Kelepçe takıp hareket etme eylemini önleme var, fakat polisi koruyan, savunan yok, çünkü polisi seven yok kuyruk acısı olan polisi suçlu bulmaya çalışıyor, polise sahip çıkalım 20 23 Yanıtla Artist polisler : Ali polis ilk önce vatandaşı sevsin zulum ediyolar halka 10 9
  • kaya: az bile muhabbet verilmeli açık cinayet 23 20 Yanıtla
  • Yildiz: Her ne olursa olsun kimse kimsenin canini almaya hakki yok yüce Allahtan başka.Kim kimni canini alsa bu dunyada ve öteki dunyada cezasini çekmeli. 35 3 Yanıtla
  • .,.,.,.,.,.: Ohh cok iyi olur vala dilerim yersiniz 16 yili hepiniz adi pislikler nasil olsa ceza almayiz diye zevkine oldurdunuz dimi kadini adiler evde kariya soz geciremezsiniz orda tanimadiginiz masum insanin ustune basarsiniz sizin cocugunuzunda bigun ustune basicaklar ,azdiniz dimi havaalani gibi yerde bi is yapmadan bol bol avanta alip bide maas aliyosunuz kimbilir kacpara yan gel yat vatan hainleri sizi bakin cok sevinicem dilerim girersiniz iceri assaagiliklar 14 24 Yanıtla Neco: Ulen şu yaptığınız yorumlara bakın. Sığırlar o kadınının ülkesinde polis kalem çıkaran insanları vuruyor kadın polisleri makasla yaralıyor bizimkiler kelepçe tak mış öleceği gelmiş adamlarda patlamış 7 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement