ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

08.12.2017 17:31

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

Başkan Akmurat, yaptığı açıklamada, kararın dünya barışını tehdit eden sorumsuz ve tehlikeli bir yaklaşım olduğunu belirtti.

İsrail'in ırkçı ve dışlayıcı bir yaklaşımla Filistin'de etnik temizlik yaptığını, Kudüs'ün doğu kesiminde Müslümanların hakimiyet haklarını hiçe saydığını ifade den Akmurat, şunları kaydetti:

"Evrensel insan haklarını ihlal eden İsrail, Birleşmiş Milletlerin kararlarını da dikkate almayarak, baskı ve şiddet politikalarıyla Filistin topraklarında yayılmacı bir politika izlemektedir. Sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve adalet kavramlarını tarih boyunca ilke edinmiş Türk Milletinin evlatları olarak, emperyalizme karşı verdiğimiz kurtuluş mücadelesiyle, ezilen tüm halklara örnek olduk. Ceddimiz Kudüs'ten vazgeçmedi ki biz de geçelim. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ezilenlerin yanında olmaya ve Filistinli kardeşlerimize haklı davalarında destek vermeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement