ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Politika

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Sakarya'nın Pamokova ilçesinde sivil toplum örgütleri, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

08.12.2017 18:28

Sakarya'nın Pamokova ilçesinde sivil toplum örgütleri, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

AK Parti Pamukova İlçe Başkanı Fatih Akın, Çarşı Cami önünde yaptığı açıklamada, yaşananların bölgede barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adım olduğunu söyledi.

Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka bir sonucu olmayacağını ifade edden Akın, "Bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam'ın Harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir.

Türkiye'nin, İnsanlığın silueti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız.

TBMM'de ilk andan itibaren bütün siyasi partiler ortak yayınladıkları bildiri ile karara karşı durmuşlardır. İlçemiz gerek sosyal medya da gerekse burada bu hukuksuzluğa Pamukova halkı olarak dimdik karşı duracağız. Halkımızın göstermiş olduğu sağduyuya teşekkür ediyor saygı ve hürmetlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Pamukova Vaizi Abdurrahman Özlen'in Kudüs için yaptığı duanın ardından kalabalık dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement