Abdullah Gül: İfade Vereceğim - Son Dakika
Güncel

Abdullah Gül: İfade Vereceğim

Erbakan döneminden kalma 'Kayıp trilyon' davası için önümüzdeki haftalarda ifade verecek olan Gül, "Suç var mı, yok mu diye karar verme yetkisi yargıya aittir" dedi.

30.08.2014 08:07  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erbakan döneminden kalma ‘Kayıp trilyon’ davası için önümüzdeki haftalarda savcılığa giderek ifade verecek.

Gül'e en yakın isimlerden ibri olan Taha Akyol imzasıyla Hürriyet'te yayınlanan haberde, 17 ve 25 Aralık sonrası yaşananlar için de çarpıcı göndermeler yer aldı. Gül çevresine, eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'yi örnek göstererek, "Hukuk devleti budur, kimse imtiyazlı değildir, herkes gider ifade verir, suç var mı, yok mu diye karar verme yetkisi yargıya aittir" diye konuşuyor.

SAVCILIK TAKİPSİZLİK KARARI VERMİŞTİ

Gül'ün cumhurbaşkanlığı devam ederken,Refah Partisi'yle ilgili 'Kayıp trilyon' davası gündeme geldi. Partiye yapılan hazine yardımı, partinin kapatılması üzerine soruşturma konusu olmuştu. Savcılık, olayla ilgili olmadığı için Abdullah Gül hakkında takipsiz kararı vermiş, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den tam 5 defa 'Şüpheli Abdullah Gül' diye bahseden kararında, takipsizliği kaldırmıştı.

KÖŞK'TE DE İFADE VERMEK İSTEDİ AMA!

Konunun bu şekilde gündeme gelmesi üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Nisan 2009'da Ankara Savcılığı'na Çankaya Köşkü'nden bir yetkiliyi göndererek söz konusu dava için ifade vereceğini, bunun için kendisine gün bildirilmesini istedi. Fakat hem savcılık hem Köşk hukukçuları, bunun 'Cumhurbaşkanı' için uygun olmayacağını bildirdiler.

SAVCI 'UYGUN OLMAZ' DEYİNCE VAZGEÇTİ

Cumhurbaşkanlarının devletin başı olduğu gibi, dokunulmazlıktan öteye sorumsuzluğa da sahip olduğunu hatırlattılar. Ayrıca Cumhurbaşkanı'nın Ankara Savcılığı'nda ifade vermeye gitmesi halinde, devlet hayatında olmaması gereken protokol sorunlarının ortaya çıkacağını anlattılar. Savcı da, Gül'ün ifadeye gelmesinin uygun olmayacağını bildirdi. Bunun üzerine Gül, görevi devam ettiği müddetçe ifadeye gitmekten vazgeçti.

KİMSE İMTİYAZLI DEĞİLDİR, GİDER İFADE VERİR

Gül, geçtiğimiz hafta kendisini ziyarete gelen konuklarına anılarını anlatırken, bu olaydan da bahsederek şunları söyledi: "Artık görevim bitiyor. Uygun bir zamanda avukatlarımı savcılığa göndereceğim, ifade vermek üzere gitmek için gün belirlenmesini isteyeceğim. Hukuk devleti budur, kimse imtiyazlı değildir, herkes gider ifade verir, suç var mı, yok mu diye karar verme yetkisi yargıya aittir."

GENEL MUHASİP BİLE BERAT ETTİ!

Gül konuşmasında, 'Kayıp trilyon' davasına bakan Ağır Ceza Mahkemesi'nin, kendisi gibi ilgisiz bütün parti yetkilileri hakkında ve özellikle de Refah Partisi'nin bu konularla ilgili Genel Muhasibi hakkında bile beraat kararı verdiğini hatırlattı.

Abdullah Gül: İfade Vereceğim
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Abdullah Gül: İfade Vereceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • gfb: hakkında 24 yolsuzluk davası olsun 17 ve 25 şubat operasyonlarında dolarlar havada uçuşsun sonra ben müslümanım senin gibi müslamanaa 9 12 Yanıtla
  • ikdidarsız: eski kaşar chp bakın geçmişine her partiye iftira atmakla geçti ömürleri 11 9 Yanıtla
  • chp: chp ikdidarsız kendi yalanlarına kendileri inanır sadece chp liler inanır başkası inanmaz. 5 12 Yanıtla
  • Mahmut TOPALOĞLU: Ak partili değilim, Bu güne kadarda Ak partiye Oy vermedim vermemde. Ancak Sayın Abdullah Gül'e sempatim var. Yaptığı Hareket Bütün Millet Vekili ve Herkese Örnek Olmalı. Sayın Abdullah Gül'e de bu Yakışırdı Oda Yakışanı Yapmış Helal Olsun. 14 1 Yanıtla
    UKKUS;: Virgülüne kadar düşündüklerimi aynen yazmışsın. Beni yazma zahmetinden kurtardın. Aynen katılıyorum. . . 0 0
  • izmir: chp li oldum yıllardır ezik yaşıyorum kurtarın chp yi 8 6 Yanıtla
    al başını: chp lilerin başınımı tuttun gece beraber mi yattın temiz olduğunu biliyorsun 0 0 gfb: git hırsızlık yap yolsuzluk yap haram ye kurtulursun 0 0 AL BAŞINI TUT İÇİNE ÇEK: herşey ortada haramzade zübük 0 0
  • reis: Değerli yorumcu kardeşlerim seviyenize dikkat edin eleştiri sonuna kadar yapın ama ülkenin reisi Cumhur una yapacağınız hakaretler ve çirkinlik ler kesinlikle hoşgörü ile karşılanmaz bilakis nekadar aciz ve zavallı olduğunuzu gösterir hakaretleriniz unutmayalımki cumhurbaşkanı sayın recep Tayip Erdoğan halkın iradesi ve oyları ile seçilmiş ilk cumhurbaşkanı lütfen yorum yaparken hadimizi aşmayalım 11 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement